Vasile Râbu a semnat pentru Negomir

377

rabu ganditor inscrVicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Vasile Râbu, a semnat, ieri la prima oră, toată documentaţia necesară deblocării unui fond guvernamental în valoare de două milioane de lei, necesar lucrărilor de consolidare a solului în zona alunecărilor de teren de la Negomir.

Specialiştii spun că acest lucru ar fi trebuit realizat încă de anul trecut şi atunci alunecările de teren de anul acesta ar fi fost tratate tehnic în condiţii de securitate a amplasamentului. Vasile Râbu, care ani de zile a fost conducător în zonele de exploatare minieră, între care se află şi zona Negomir, spune că nu este foarte sigur de reuşita lucrărilor finanţate acum din banii guvernamentali. Acesta a declarat: „pământul din zonele noastre, odată pus în mişcare, datorită deranjamentelor artificiale ale reliefului, este greu de stăpânit. Vă reamintesc doar de alunecările din Ştiucani, de la Halda Rogoaze, de la Ploştina, Roşiuţa, drumul judeţean Motru-Miculeşti, acolo unde pământul odată pus în mişcare nu a mai putut fi oprit. La Negomir s-a sperat că o plantaţie de salcâmi va opri avalanşa telurică. Mă îndoiesc că terasamentele făcute în grabă vor încetini forţa centrifugă generată de greutatea pământului în mişcare. Totuşi, cred că în judeţul nostru alunecările de teren merită studiate şi în perspectivă, pentru a găsi cele mai bune soluţii de stabilizare a solului; pentru aceasta ne trebuie, însă, şi bani şi specialişti”.

Demnitarul gorjean are dreptate, însă în fiecare localitate nu avalanşele telurice sunt cele mai importante acţiuni ale autorităţilor, ci avalanşele politice, datorită cărora niciunui edil nu-i rămân mai mult de doi ani de lucru dintr-un mandat, restul fiind espectativă şi politică.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here