Alegerile liberalilor, contestate de Răuţ

370

raut capul josLiberalii, aleşi la sfârşitul săptămânii trecute în diferite funcţii de conducere la nivel de organizaţie, de abia aşteaptă să fie validată Conferinţa Judeţeană pentru a-şi putea prelua mandatul şi, implicit, atribuţiile. Aşteptarea lor va fi însă mai lungă pentru că validarea va fi contestată de către Ion Răuţ.

Fostul purtător de cuvânt al organizaţiei a anunţat că a informat ieri în scris conducerea centrală şi pe cea judeţeană despre intenţia sa fermă de a contesta rezultatul alegerilor, deşi, ciudat, alegerile respective i-au adus şi lui suficiente voturi pentru a fi membru în Biroul Permanent Teritorial. Răuţ spunea după alegeri că va demisiona din partid, dar, până acum, nu şi-a înaintat demisia. El menţionează că ieri a trimis adresă oficială la Biroul Permanent Central al PNL prin care îi anunţă pe şefii de la centru că va contesta rezultatul alegerilor de la Bucureşti.

Contestaţie în zece zile

Aşadar, în locul promisei demisii din partid, Răuţ s-a apucat să scrie contestaţii, în condiţiile în care alegerile cu care nu este de acord l-au menţinut totuşi în fruntea organizaţiei. El aşteaptă acum ca la nivel central să fie luată decizia de validare a alegerilor, decizie pe care o poate contesta în termen de 10 zile. De abia după ce va primi un răspuns la contestaţia respectivă Răuţ promite că va demisiona şi din partid, pe motiv că nu va lucra cu Dian Popescu nicio clipă.

Dian nu renunţă la excludere

Noul preşedinte al organizaţiei nu îşi face însă nici un fel de griji în privinţa contestaţiei lui Răuţ şi dă asigurări că el va fi cel care va cere excluderea din partid a acestuia, dacă fostul purtător de cuvânt nu pleacă de bună voie din PNL. Popescu spune că statutul PNL nu le permite foştilor ofiţeri de securitate să facă parte din rândurile partidului, Ion Răuţ fiind într-o astfel de situaţie.

Cât priveşte contestaţia propriu-zisă, noul preşedinte spune că rezultatul alegerilor a fost acceptat de toţi candidaţii şi de toţi participanţii la conferinţa judeţeană, singura persoană care are o problemă în această chestiune fiind Ion Răuţ.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here