Hanu îl menţine pe Schinteie, director la UATAA Motru

390

hanuPrimarul Dorin Hanu a anunţat că va continua programul de modernizare al SC UATAA Motru SA cu Ilie Schinteie manager, în ciuda celor afirmate de Ion Călinoiu acum o săptămână.

La şedinţa Consiliului Local Motru, din 26 august anul curent, Dorin Hanu a prezentat un proiect de hotărâre pe care consilierii locali, membri ai Consiliului de Administraţie al SC UATAA Motru SA, l-au şi adoptat.

Hotărârea prevede darea în administrare a grupului turbo-generator în contra-presiune, de 4,7MWE (tip TAKP 5) cu scopul de a reduce preţul de producţie al agentului termic. Raportul de specialitate este extrem de scurt şi nu aminteşte nimic de faptul că din cele zece milioane de lei, cât a costat turbina, mai sunt de achitat patru, însă mişcarea trebuia făcută pentru că există raţiuni imperative privind funcţionarea SC UATAA SA Motru în sezonul rece. De notat că primarul Hanu va primi probabil la rectificare de buget din 31 august, de la Consiliul Judeţean, cei patru milioane de lei promişi de ministrul Videanu, bani care nu pot fi folosiţi decât la plata datoriei pentru cărbune a SC UATAA SA.

Negocieri, pentru reluarea contractului cu SNLO

Hanu a informat Consiliul Local cu privire la negocierile pe care le-a avut la sediul SNLO în privinţa reluării contractului de furnizare a cărbunelui şi cu preţul promoţional de 44 lei pe tonă, preţ de livrare a cărbunelui şi în contractul precedent. După ce s-a văzut cu votul dat pentru aprobarea hotărârii, Schinteie a plecat.

Afaceri italieneşti la uzină

În sală a rămas însă Mario Fabbri, reprezentatul SC ESCO Gorj SRL, care a avut grijă ca fiecare consilier să primească câte un dosar cuprinzător al intenţiilor de investiţie ale acestei firme în SC UATAA SA. Investitorul italian a prezentat şi o listă de cheltuieli în valoare de 341.915 euro în diverse componente industriale şi reparaţii ale SC UATAA SA. Fabbri intenţionează să construiască la Motru o centrală termică unde combustibilul solid să fie înlocuit de deşeuri. El a precizat că poate prezenta prototipul în miniatură al acestei centrale, chiar la sediul SC UATAA SA Motru. Problema va rămâne în asigurarea a 50 de tone de deşeuri bune de ars care să transforme puterea lor calorică în energie electrică, urmând ca agentul termic să fie un produs secundar foarte ieftin, care ar determina oferirea lui la jumătate de preţ din preţul actual al gigacaloriei către populaţie şi la un preţ simbolic, aproape gratuit, instituţiilor din subordinea Consiliului Local Motru.

Vom reveni cu detalii privind intenţiile omului de afaceri italian în numărul viitor. Precizăm doar că a doua hotărâre adoptată de Consiliul Local în legătură cu confortul termic prevede ridicarea restricţiilor populaţiei privind racordarea la sistemul de încălzire pe gaze naturale şi montarea centralelor de apartament. Mai poate pune cineva în discuţie situaţia lui Schinteie şi coeficientul de încredere al autorităţilor în ceea ce priveşte administrarea de către acesta a SC UATAA SA Motru?!

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here