S-au tras la sorți președinții birourilor electorale din Gorj

1316

Autoritatea Electorală Permanentă a desemnat, luni, prin tragere la sorți computerizată, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare constituite pentru alegerile din 6 decembrie. În total au fost stabiliți 662 de președinți și locțiitori pentru cele 331 de secții de votare amenajate în tot județul.

Potrivit legislației în vigoare, președintele biroului electoral al secției de votare și locțiitorul acestuia sunt desemnați de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, anunțată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorți computerizată, organizată la nivel județean cu 15 zile înaintea datei alegerilor, pe funcții, dintre persoanele înscrise în corpul experților electorali, cu domiciliul sau reședința în județul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reședinței de sediul secției de votare, precum și pe baza criteriului studiilor absolvite.
În cazuri de forță majoră, înlocuirea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare sau a locțiitorilor acestora se realizează de AEP, prin tragere la sorți computerizată, dintre persoanele înscrise în corpul experților electorali, cu domiciliul sau reședința în județul respectiv, cu aplicarea corespunzătoare a criteriilor enunțate mai sus.
Fiecare secție de votare pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie va trebui să fie dotată cu flacoane cu soluție dezinfectantă, iar toți participanții la procesul electoral vor trebui să poarte mască de protecție, potrivit unei decizii adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care stabilește regulile sanitare ce vor trebui respectate la scrutin pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.
La intrarea în secția de vot se va lua temperatura fiecărei persoane iar alegătorii îndrumați către „localul de vot, respectiv către ieşirea din sediul secţiei de votare, astfel încât aceştia să petreacă un timp cât mai scurt în interiorul acestuia”.
În secțiile de votare se va asigura menținerea unei distanțe fizice de cel puțin un metru între oameni, iar în sala unde se votează nu trebuie să fie prezenţi, în acelaşi timp, mai mult de cinci alegători.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here