Primul loc din … coadă – Manţog, chiulangiul Gorjului !

375

Mantog 2Situaţia cu prezenţa aleşilor locali la şedinţele Consiliului Judeţean Gorj îl plasează pe democrat-liberalul, Ionel Manţog, din nou pe primul loc. De această dată la tras chiulul. Dacă până acum se spunea că este consilierul judeţean cu cele mai multe dosare penale, condica de prezenţă îi pune eticheta şi de primul chiulangiu al Gorjului.

Democrat-liberalul, Ionel Manţog, preşedinte din umbră al PD-L Gorj a ajuns consilier judeţean în anul 2008. A candidat, însă fără succes, şi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. A reuşit să convingă 21% din electorii veniţi la vot că poate fi un preşedinte de judeţ bun. Din păcate, insuficient pentru a ajunge pe prima poziţie, fiind învins cu un procent aproape dublu de social-democratul, Ion Călinoiu.

În campania de la aceste alegeri, Ionel Manţog le-a promis oamenilor vrute şi nevrute. Concluzia a coincis cu sloganul partidului din care Manţog face parte: o să trăiţi bine! S-a dovedit, doar după câţiva ani de la aceste promisiuni, că toate acele angajamente au fost praf în ochii electoratului. Guvernul mine şi recunoaşte acest lucru, Manţog a minţit şi nu-l mai interesează acest aspect.

După înfrângerea avută, democrat-liberalul a acceptat şi poziţia de consilier judeţean. De ce? Greu de spus pentru că fostul lider al PD-L Gorj nu este deloc interesat de problemele din Consiliul judeţean.

Absenţe nemotivate

Prezenţa în şedinţele de comisii sau în plenul Consiliului arată că Manţog deţine recordul la tras chiulul. Puţin îi pasă de ceea ce se discută în interesul Gorjului. În acest moment, Manţog deţine cele mai multe absenţe de la dezbateri. În “catalogul” Consiliului Judeţean Gorj are 31 de absenţe nemotivate.

“Domnul Manţog are 31 de absenţe în comisii şi şedinţe de plen, dar alternative, din trei în trei zile”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Pentru a-şi păstra fotoliul din Consiliul Judeţean, democrat-liberalul are grijă ca absenţele să nu fie toate trei consecutive pentru că asta ar însemna încetarea mandatului de consilier. S-ar putea spune că de multe ori acesta face eforturi pentru a ajunge în Consiliul Judeţean atunci când a lipsit nemotivat două şedinţe la rând.

În loc de consilieri, ocupanţii unor fotolii

Despre această situaţie vorbeşte chiar Manţog cu destulă dezinvoltură. El le-a declarat jurnaliştilor că prezenţa democrat-liberalilor în Consiliu este absolut formală, întrucât sugestiile lor nu sunt luate în calcul.

În aceste condiţii, nimeni nu înţelege de ce democrat-liberalii, dacă-i aşa cum zice Manţog, mai ard gazul de pomană prin Consiliu, acceptând să fie plătiţi doar că… “nu pot face nimic”.

Pe de altă parte, un om chiar ocupat dar conştient că nu poate încurca treburile, a decis să-şi dea demisia din funcţia de consilier judeţean.

Este vorba despre medicul Ion Mălăescu care, după ce a văzut că nu poate face faţă ambelor funcţii şi-a prezentat demisia din poziţia publică. Dar în acest caz vorbim de bun simţ.

Gabriela MLADIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here