Pedeliştii curăţă deconcentratele de pesedişti – Fometescu şi Bondoc, înlocuiţi din funcţii

436

bondocÎnlocuirea pesediştilor cu funcţii de conducere la serviciile deconcentrate era previzibilă în această perioadă, mai ales după ce pedeliştii au pus, în totalitate, mâna pe putere.

Doi dintre directori, membrii PSD, care au fost schimbaţi din funcţii acum sunt Gheorghe Fometescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, şi Daniel Titu Bondoc, şeful Casei Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Gorj. Singura schimbare este că liberalii nu vor mai accede în funcţii de conducere deoarece PNL-ul a intrat în opoziţie, iar posturile promise liberalilor s-au tăiat de pe listă.

fometescu.mediuAşa cum era de aşteptat, pedeliştii gorjeni au cucerit ultimele ,,bastioane” pesediste de la nivel judeţean, la puţin timp după ce preşedintele ţării, Traian Băsescu l-a nominalizat pe Emil Boc, din nou, pentru postul de premier. Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj şi Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Gorj, sunt două dintre instituţiile vizate de pedelişti mai ales că cei care le-au condus, până de curând, erau membrii PSD. Din acest motiv, vineri, Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj a fost înlocuit din funcţie cu Radu Socolovski, un necunoscut susţinut politic de PD-L, ce va fi investit în funcţie săptămâna viitoare. Fometescu va rămâne la APM Gorj pe funcţia de consilier superior. O schimbare asemănătoare s-a produs şi la CJAS Gorj, pesedistul Bondoc fiind înlocuit cu directoarea economică a instituţiei, Elena Cojocaru. În locul lui Bondoc trebuia să fie instalat Gheorghe Cocină, dar înţelegerea liberalilor cu democrat-liberalii a căzut.
Boeriu s-a dat cu PD-L
Marius Boeriu este însă singurul director PSD rămas într-o funcţie de conducere la un serviciu deconcentrat, adică la Direcţia de Sănătate Publică Gorj. Deşi în momentul în care a căzut Guvernul Boc, Boeriu a intrat într-un prelungit concediu medical, peste două luni de zile, acum acesta s-a reîntors la serviciu, pe funcţie demonstrând că este sănătos tun. Este inexplicabilă revenirea pe post a pesedistului Boeriu, bănuit de colegii de partid că a trecut de cealaltă parte a baricadei, adică la PD-L. Doctorul se pare că se ghidează după dictonul ,,capul plecat sabin nu-l taie”, şi a preferat să facă o reverenţă adâncă în faţa liderilor PD-L numai ca să rămână la ciolan.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here