Peste 600.000 de absenţe, acumulate de elevii gorjeni în primul semestru

387

În primul semestru al acestui an şcolar, elevii din judeţul Gorj au reuşit performanţa de a aduna peste 600.000 de absenţe. Ca de obicei, cele mai multe absenţe au fost înregistrate în rândul liceenilor, pe 57 dintre aceştia chiulurile numeroase costându-i sprijinul financiar acordat de stat prin programul „Bani de liceu”.

Potrivit statisticilor realizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, în primul semestru al anului şcolar 2012-2013 elevii din judeţ au acumulat 668.251 de absenţe, dintre care circa 300.000 au fost motivate. Cel mai des au uitat să treacă pe la ore liceenii, mai ales cei de la seral. „Majoritatea absenţelor s-au înregistrat la nivelul învăţământului liceal, mai ales la cel seral, în primele luni de şcoală. Astfel, dacă în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie, la seral avem cam 22.000/23.000 de absenţe/lună, în decembrie numărul acestora a scăzut undeva la 11.000”, a precizat Ion Işfan, inspector şcolar general.

Absenţele i-au lăsat fără „Bani de liceu”
Numărul mare de absenţe acumulate i-a lăsat fără sprijinul financiar acordat de stat pe o parte dintre liceenii gorjeni. Astfel, potrivit şefului IŞJ Gorj, din cei aproximativ 2.200 de beneficiari ai programului „Bani de liceu”, 57 nu vor mai primi această bursă lunară, asta deoarece au adunat mai mult de 20 de absenţe nemotivate. Pe lista celor care au pierdut bursa „Bani de liceu” se află 9 elevi de la Colegiul Tehnic Motru, 8 de la Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu şi 5 de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Târgu-Jiu. Programul „Bani de liceu” se adresează elevilor care provin din familii cu situaţie materială precară. Ei primesc lunar suma de 180 RON pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producţie.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here