Șeful demis al Gărzii de Mediu București este un gorjean

2257

Scandalul de săptămâna trecută al poluării masive a Bucureștiului soldat cu demiterea șefului Gărzii de Mediu București a făcut o victimă printre…gorjeni. Cel demis, Ionel Viorel Glăman, este gorjean la origini, deși de ani buni este stabilit în capitală.
La Târgu-Jiu el are o firmă care îi poartă numele, în declarația de interese din 2018 fostul comisar șef menționând că deține 51% din acțiunile de la Glăman Prod SA. Pachetul respectiv era evaluat la acel moment la 90.000 de lei, asta în condițiile în care cu un deceniu înainte valoarea acțiunilor nu trecea de 30.000 de lei.
În acea perioadă gorjeanul era doar adjunct la Garda de Mediu București, funcție în care avea câștiguri anuale de peste 63.000 de lei, conform declarației de avere din acel moment.
În mod surprinzător, după ce a devenit șef deplin, Glăman scrie într-o declarație de avere din 2018 că veniturile sale din funcția de conducere au scăzut aproape la jumătate, fiind puțin peste 37.000 de lei. Acela a fost și anul în care mama sa i-a donat peste 53.000 de dolari, în timp ce soția sa, Monica Mihaela Glăman a făcut un credit bancar de peste 520.000 de lei pentru o perioadă de 22 de ani. Creditul a fost luat în condițiile în care soția lui Glăman, ca medic stomatolog, are menționate în declarația de avere venituri salariale de 18.600 de lei, adică la jumătate față de cele ale fostului șef al Gărzii de Mediu București.
Presa centrală a relatat în ultimele zile că Glăman a fost promovat în funcție de PSD, iar până la demitere a avut și susținerea liberalilor.
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a decis să îl schimbe însă pe fostul șef al Gărzii de Mediu București ca urmare a poluării masive a aerului în Capitală în cursul săptămânii trecute.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here