Școala verde, promovată de elevii Școlii Gimnaziale ,,Gheorghe Tătărescu” Târgu-Jiu într-un proiect ERASMUS+KA229

1940

În perioada 2019 – 2021, Școala Gimnazială ,,Gheorghe Tătărescu” Târgu Jiu va implementa proiectul Erasmus+ KA229-,,ECOLES VERTES”, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană.
Parteneriatul strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, schimb interşcolar, cod proiect 2019-1-FR01-KA229-063093_2, va avea ca parteneri: COLLEGE ROMAIN-ROLLAND, Franța (instituția coordonatoare), ISTITUTO COMPRENSIVO “FALCONARA CENTRO”, Italia și AGRUPAMENTO DE ESCOLAS FREI GONÇALO DE AZEVEDO, Portugalia.
Educaţia pentru mediu, temă de mare actualitate în învățământul românesc, urmărește schimbarea viziunii pe care noi o avem asupra lumii şi înţelegerea relaţiilor care se ţes între om şi natură.
Prin realizarea proiectului se urmărește modul în care tinerii se implică în rezolvarea problemelor de mediu, punând bazele unei generații a schimbării, modificarea comportamentelor și a modului de luare a deciziilor în activitățile de zi cu zi care au un impact asupra mediului, promovarea responsabilității individuale și comunitare în raport cu natura, contribuția cu materiale digitale (e-books, clipuri video, prezentări, jocuri tematice etc.) şi instrumente pedagogice inovatoare (lecţii cross-curriculare interactive) la procesul educaţional al fiecărui partener şi nu numai. Pe lângă activităţile care vor avea loc pe TwinSpace-ul proiectului (spaţiul de lucru eTwinning dedicat proiectului), elevii şi profesorii implicaţi au posibilitatea de a lucra împreună, în echipe internaţionale, desfășurând activități şcolare, extraşcolare, activităţi ştiinţifice, literare, artistice, plastice, sportive etc.
Formele de realizare sunt diversificate: observaţii, experimente, povestiri ştiinţifice, desene, activităţi practice, plimbări, drumeţii, excursii, vizionări de diapozitive, jocuri de mişcare, distractive, orientări turistice, labirinturi ecologice, colecţii, expoziţii, spectacole, vizionări de emisiuni TV, expediţii, tabere, scenete ecologice, concursuri.
În perioada 24.11-30.11.2019, elevii Școlii Gimnaziale ,,Gheorghe Tătărescu” au oportunitatea de a beneficia de o experiență reală de învățare în cadrul primei întâlniri directe ce se va desfășura în Italia, intrând în contact direct cu istoria, cultura și mediul înconjurator local al instituției gazdă, urmând să-și îmbunătățească abilitățile de învățare (gândire creativă, gândire critică, colaborare, comunicare), dar și abilități de viață (inițiativă, flexibilitate).
Ne dorim să perseverăm în direcția continuării derulării proiectelor de parteneriat european, acestea constituind o cale de a experimenta noi modalități de învățare pentru elevi, de comunicare intercultural eficientă, de îmbunătățire a managementului nostru, dar și modalităţi formale, nonformale şi informale de dezvoltare personală și profesională.
Programele europene reprezintă pentru elevi și cadrele didactice o modalitate oportună și atrăgătoare pentru formarea continuă într-un cadru modern, inspirat din bune practici ale țărilor europene.
Director, Prof. Adriana Rădoi – Coordonator proiect Informatician, Șerban Beatrice – Responsabil diseminare proiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here