Au fost stabiliți președinții secțiilor de votare

1440

Președinții și locțiitorii secțiilor de votare din județul Gorj au fost stabiliți duminică, 27 octombrie, prin tragere la sorți computerizată. Operațiunea a avut loc la sediul Autorității Electorale Permanente Gorj, în prezența conducerii Biroului Electoral Județean Gorj.
Ei vor avea grijă ca activitatea din cele 331 de secții de votare să se desfășoare în conformitate cu prevederile legale, la ambele tururi de scrutin pentru alegerea Președintelui României. Sesiunile de instruire ale celor 662 de președinți și locțiitori vor avea loc începând cu data de 2 noiembrie la sediul Instituției Prefectului -Județul Gorj.
Desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor s-a făcut din rândul experților electorali aflați în evidențele Autorității Electorale Permanente, care nu au depus cerere de retragere sau suspendare la scrutinul prezidențial.
Principalele criterii avute în vedere la desemnarea lor au vizat criteriul apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare şi criteriul studiilor absolvite.
Președinții secțiilor de votare și locțiitorii acestora vor primi o indemnizație de 1.520 de lei pentru activitatea desfășurată în cele opt zile de implicare în procesul electoral.
Începând cu data de 1 noiembrie vor ajunge la Instituția Prefectului – Județul Gorj buletinele de vot și celelalte materiale necesare procesului electoral, urmând să fie depozitate la sediul instituției și să rămână sub pază până în ziua premergătoare alegerilor prezidențiale, când vor fi împărțite primarilor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here