Nouă societăți comerciale și aproape 100 de motreni, scutiți de plata majorărilor de întârziere la taxele și impozitele locale!

1348

Urmare a proiectelor inițiate de viceprimarul Cosmin Morega, unul ce vizează societățile comerciale și altul persoanele fizice, s-au adus în visteria primăriei aproximativ 500.000 de lei, dar și în buzunarul cetățenilor în cauză și a firmelor peste 250.000 de lei.

Mai exact proiectele promovate și aprobate, în unanimitate, la începutul anului, au început să producă efecte benefice atât pentru autoritatea locală, cât și pentru persoanele fizice și juridice din Motru. Potrivit uneia dintre hotărâri, persoanele fizice au avut posibilitatea să achite până la sfârșitul lunii iunie debitele restante integral, ocazie cu care erau scutite de la plata majorărilor și a penalităților. Pe a doua hotărâre, firmele care plăteau până la 30 septembrie debitele restante la sfârșitul anului trecut, integral, beneficiau și ele de scutiri, de penalități și majorări de întârziere.În acest caz, suma adusă la bugetul local a fost de aproximativ 400.000 de lei, iar a firmelor de aproximativ 200.000 de lei. De remarcat faptul că, multe persoane fizice și societăți aveau debite restante de ani de zile care riscau să nu mai poată fi recuperate.,,Printr-o mai bună informare a cetățenilor și a persoanelor juridice această colectare putea fi mult mai bună, lucru ce era benefic pentru noi toți. M-am gândit ca în această lună să promovez însă, un alt proiect, în CL pentru acordarea unei bonificații de 10% pentru achitarea integrală a taxelor și impozitelor locale, dacă achită întreg impozitul până la 31 martie. Acest lucru îl doresc pentru că în 2017-2018 mai multe societăți comerciale au ales să își mute activitatea în alte zone, ocazie cu care și-au mutat și mașinile utilajele în număr de peste 700 cu care își desfășurau activitatea. Acest lucru a dus la diminuarea veniturilor primăriei cu câteva sute de mii de lei. Pentru a putea construi este necesar să ai cu ce, iar prin cele trei proiecte, două aprobate și unul în curs, asta se dorește”, a declarat Cosmin Morega, viceprimarul de Motru.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here