“Să trăiţi bine!”, cu droguri şi prostituţie

1278
Mare-i grădina Ta Doamne, dacă în completarea mai vechiului şi răsuflatului slogan electoral – “Să trăiţi bine!” -, care ne-a pricopsit ca naţie, cu Traian Băsescu la Cotroceni, mai avem parte de o nesimţită şi băşcălioasă de recomandare. Similară! Să consumăm droguri şi, contrar perceptelor spirituale ale unui popor, eminamente ortodox şi religios, să se legalizeze prostituţia.

Nu fac parte dintre puritani, iar credincios m-am născut, fiind botezat ortodox, deşi mai am mult până a ajunge un credincios adevărat. Totuşi, nu pot să nu-mi exprim surprinderea privind decăderea morală a unei comisii plătite din bani publici să producă ceva sănătos, iar ea, adică această comisie, s-o ia pe mirişte.
Se va înţelege că însuşi preşedintele vrea bordeluri legale şi droguri uşoare. Deşi drogurile uşoare, bănuiesc, ar face bine bolnavilor, sub stricta supraveghere medicală. Să fie oare preşedintele Traian Băsescu doritor de asemenea instituţii precum bordelurile? Să fie Zeus bolnav? Greu de spus! Sau este vorba de o cacealma electorală, fiind Domnia Sa, tot pe bani publici, într-o veşnică şi neanunţată campanie electorală. Că, după declaraţia din Parlamentul României, la care legal avea dreptul, practic n-am scăpat de candidatul Traian Băsescu. Domnia Sa ar mai spera ca prin aceste încercări, hai să le spunem electorale, să-şi atragă voturile acelor tineri bezmetici dornici de amor plătit şi de droguri, care i-ar face mai potenţi (nu intelectual, ci în sensul propriu al termenului!) inclusiv pe masculii de vârsta pre-andropauză spre care a ajuns sau speră să ajungă Zeus!
Mai este la fel de plauzibil ca, în legătură cu drogurile uşoare, să-l fi convins cineva apropiat, din familie să zicem, care declarase o aşa de mare gogomănie, deşi ulterior a negat, apreciind că a fost greşit înţeleasă. Iar ceva mai apoi, după lansarea porumbelului, să se dea peste cap şi să se tranforme dintr-o simplă “Fata lu’ Tata” în ditamai europarlamentarul.
Culmea tupeului, Comisia prezidenţială îşi dă cu presupusul, alimentată cu bani şi idei tălâmbe de Zeus-ul Administraţiei proaste a Cotrocenilor zilelor noastre, propunând nici mai mult nici mai puţin decât, cum spuneam, legalizarea consumului de droguri uşoare şi a prostituţiei. Asta ne mai lipsea! În rest, le avem pe toate. Ca să trăiască ei bine şi după ce nu vor mai fi demnitari cu imunitate (ne)garantată ca acum.
Titulatura pompoasă şi exactă, de care s-ar fi amuzat şi Nenea Iancu Caragiale, sună cam aşa “Comisia Prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice”. Măi, să vezi! Aparent seriosul titlu al raportului prezentat în prezenţa lui Zeus sună oarecum mai domestic – “Riscuri şi inechităţi sociale în România”. Numai bun pentru fraieri să creadă în cuminţenia, corectitudinea şi cumsecădenia mai marelui peste comisie. Care, hodoronc-tronc, mai şi emite o sintagmă ilogică şi ireală, demnă de luat minţile alegătorilor care şi aşa nu le au. Cică “Sistemul de protecţie socială este fraudat!” Şi care-ar fi, în concepţia lui Zeus, antidotul? Exact consumul de droguri uşoare şi legalizarea prostituţiei!
Dar, Comsia propune şi Dumnezeu dispune. Numai o minte creaţă ar mai spera ca până la alegerile prezidenţiale, aşa cum cere însuşi Zeus, Parlamentul ruşinii – cu majoritate absolută pentru Coaliţia PD-L – PSD – să mai aibă vreme de a accepta prin asumarea răspunderii Guvernului Boc încă şi aceste inepţii. Şi aşa, tot Zeus le ceruse, în Ziua H a asumării răspunderii – să se procedeze la fel şi la asumarea răspunderii pentru normele de aplicare a Codurilor de Procedură Penală şi Codului Civil. Care, oricum, trecuseră şi ele, tot ca gâsca prin apă, prin Parlamentul de tip MAN de care, din nefericire, avem parte.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here