Investitorii chinezi caută oportunităţi de investiţii la Gorj

365

Mai mulţi investitori chinezi au venit, vineri, la Târgu-Jiu, în cadrul unei vizite de lucru, pentru a se informa în legătură cu domeniile în care pot fi realizate investiţii în judeţ. Oaspeţii au mers în câteva zone turistice şi au văzut locaţiile în care pe viitor ar putea să investească. Chinezii au vizitat de asemenea şi ansamblul sculptural Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu.

Autorităţile locale şi judeţene au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute unui consorţiu din China, un portofoliu care a cuprins mai multe proiecte pentru viitoarele investiţii. Conducerea Consiliul Judeţean Gorj vrea ca la Rânca să fie realizat un centru multifuncţional, un aerodrom în zona Stăneşti şi o fabrică de îngrăşăminte pe bază de lignit. De asemenea Aurel Popescu, viceprimarul municipiului le-a propus posibililor investitori trei proiecte. „Am mers la Macao cu un portofoliu de proiecte, dintre care au fost selectate trei variante de lucru: parcări publice în Piaţa Centrală şi bulevardul Constantin Brâncuşi şi un cartier de locuinţe la preţuri mai reduse”, a spus Aurel Popescu.

Valoarea proiectelor depăşeşte 1,2 miliarde de euro
Valoarea estimată a proiectelor prezentate de oficialităţile judeţului delegaţiei de investitori chinezi depăşeşte 1,2 miliarde de euro.
“Vizita în oraşul dumneavoastră este de a ne informa, de a face documentare la faţa locului pentru a identifica oportunităţile de colaborare între ambele părţi. Noi suntem un mare trust de construcţie de profil. Executăm lucrări de construcţie civile şi industriale, realizăm utilităţi şi infrastructura oraşelor, precum şi materiale de construcţie şi dezvoltare industrială”, a declarat Wang Tieshan, reprezentantul delegaţiei chineze.
Vizita investitorilor chinezi, vine în urma întâlnirii făcute de şefii Consiliului Judeţean, primăriei şi Complexului Oltenia, în luna iunie, la Forumul Internațional de Investiții în Infrastructură și Construcții de la Macao.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here