„Vieți duble”, o comedie inteligentă, premieră la Târgu-Jiu

1092

„Vieți duble”, cel mai recent film al regizorului francez Olivier Assayas, cu Juliette Binoche, Guillaume Canet și Vincent Macaigne în rolurile principale, se lansează în cinematografele din România începând cu 19 iulie, după ce a fost proiectat în premieră națională la TIFF. Filmul va rula în premieră la Cinema Sergiu Nicolaescu din Târgu-Jiu în zilele de marți, 23 iulie, și miercuri, 24 iulie, de la ora 17.00. Amplasat în lumea artistică a Parisului contemporan, filmul se învârte în jurul unui scriitor controversat care estompează granița dintre realitate și ficțiune atunci când folosește propriile aventuri amoroase drept materie primă pentru noul său roman de senzație. Editorul lui are dubii despre succesul unui astfel de demers literar, în contextul dificil al adaptării pieței de carte la era digitală. Însă soția editorului, o actriță a cărei carieră pare împotmolită într-un serial TV polițist, are un motiv special să-și contrazică bărbatul, mai ales când persoana la care acesta apelează pentru a-i adapta editura la noile trenduri tehnologice și sociale este o tânără atrăgătoare.
Filmul a avut premiera la ediția de anul trecut a Festivalului de Film de la Veneția, unde criticii l-au primit cu cronici elogioase. „Vieți duble” este cel de-al șaisprezecelea lungmetraj al lui Olivier Assays, unul dintre cei mai importanți regizori francezi contemporani.
Star al cinematografiei franceze și mondiale, Juliette Binoche are o carieră de peste 30 de ani. Deținătoare a unui Oscar pentru „The English Patient„ (1996), este prima actriță care a fost premiată în toate cele trei mari competiții europene de film: Berlin, Cannes, Veneția.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here