Medicii de familie, supăraţi că nu şi-au primit banii pentru activitatea din centrele de permanenţă

379

Cadrele medicale care desfăşoară activitate în centrele de permanenţă din judeţul nostru sunt revoltate că nu şi-au primit banii aferenţi lunii iulie. Medicii susţin că s-a întârziat cu două săptămâni şi sunt îngrijoraţi din această cauză. Preşedintele Asociaţie Patronatului Medicilor de Familie (AMPF) din Gorj se întreabă dacă nu cumva încep problemele în privinţa achitării banilor ce le revin cadrelor medicale.

La nivelul judeţului nostru, la ora actuală funcţionează 14 centre de permanenţă. Acestea sunt în localităţile: Samarineşti, Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Turburea, Prigoria, Târgu-Jiu – trei centre, Tismana, Crasna, Bumbeşti-Jiu şi Bâlteni. Medicii care îşi desfăşoară activitatea în aceste centre sunt supăraţi că nu şi-au încasat banii pe luna iulie. „Termenul pentru plata activităţii efectuate în luna iulie era 20 august. Au trecut două săptămâni şi noi nu am primit niciun ban şi nici nu am vreo veste în sensul că i-am putea primi curând. În aceste condiţii, mă întreb: oare iar încep problemele?”, mărturiseşte Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj confirmă faptul că plăţile sunt puţin întârziate, însă spun că banii vin de la Ministerul Sănătăţii şi de îndată ce vor ajunge la CJAS vor fi distribuiţi medicilor.

Peste 2.800 de gorjeni s-au prezentat la centrele de permanenţă, în iulie
În luna iulie, lună pentru care medicii încă aşteaptă banii aferenţi activităţii desfăşurate, numărul celor care au apelat la serviciile centrelor de permanenţă a depăşit 2.800. Mai mult decât atât, medicii din aceste centre au acordat şi 20 de îngrijiri la domiciliu. “Pe luna iulie, numărul bolnavilor pentru care s-a asigurat continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă a fost de 2.816. Pe categorii de vârstă, au fost 70 de pacienţi de până într-un an de zile, 138 cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, 1.820 de pacienţi cu vârste cuprinse între 5 şi 59 de ani şi 712 de peste 60 de ani. Au fost acordate şi 20 de consultaţii la domiciliu, iar în 24 de cazuri a fost nevoie de intervenţia echipajelor de ambulanţă”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. În localităţile unde funcţionează centre de permanenţă va fi asigurată asistenţă medicală de către medicii de familie gorjeni începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se va efectua în intervalul 08:00-08:00, a doua zi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here