Un deputat de Gorj a depus o lege care va ajuta cetăţenii în procesele cu statul

1386

Deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu, și senatorul liberal Florin Cîțu au depus în Parlament un proiect de lege prin care se urmărește sprijinirea mediului de afaceri şi a persoanelor fizice în litigiile cu statul.

Proiectul de lege redactat de avocatul Cristian Băcanu, președintele Comisiei Juridice din cadrul PNL București, vizează simplificarea procedurilor pentru cetățenii și firmele care contestă în instanță un act administrativ care le prejudiciază interesele. Totodată, în beneficiul mediului privat se dorește simplificarea procedurii de suspendare a actelor administrative emise nelegal de către autoritățile publice pentru ca firmele să aibă cât mai puțin de suferit.
„În plus, se introduce dreptul la bună administrare, drept care printre altele prevede: dreptul cetățenilor/companiilor de a își accesa propriul dosar administrativ deschis la o instituție, dreptul de a beneficia de acte administrativ motivate, dreptul de a fi ascultat înainte ca o măsură să fie dispusă printr-un act administrative individual”, anunţă PNL Gorj. „O altă noutate este că atunci când ai câştigat la instanţa de fond desfiinţarea unui act administrativ, acea decizie să fie executorie”, a declarat deputatul Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj. Mai mult, un alt efect pe care l-ar produce proiectul în cazul în care Parlamentul l-ar vota este cel de a oferi mai mult timp celor prejudiciați de a cere despăgubiri în cazul unor daune provocate de actele administrative emise în mod nelegal.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here