Puține tranzacții imobiliare în Gorj. Prețurile au sărit în aer!

1210

Jale pe piața imobiliară din județul Gorj! Prețurile apartamentelor au crescut nejustificat de mult, iar oamenii nu se mai avântă să-și achiziționeze o locuință. Situația se vede cel mai bine în statisticile întocmite de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, care plasează Gorjul în coada clasamentului în ceea ce privește vânzările de apartamente și case.

Gorjenii nu se mai grăbesc să-și cumpere o locuință, scrie negru pe alb în datele de la Cadastru. Explicațiile nu-s multe. Totul ține de puterea de cumpărare a gorjenilor și de prețul supraevaluat al locuințelor. La Târgu-Jiu, de pildă, prețurile garsonierelor și apartamentelor au explodat în ultimul an. Un apartament cu 2 camere cu greu îl mai găsești sub 50 de mii de euro, iar dacă imobilul se află într-o zonă bună din oraș, prețul trece lejer de 55.000 de euro.
„Sunt în căutarea unui apartament cu 2-3 camere de mai bine de un an de zile. Am tot urmărit piața imobiliară din Târgu-Jiu, iar situația mă îngrozește. Prețurile sunt exagerat de mari. Apartamente sub 50 de metri pătrați, semidecomandate și la etajul 4, și nu în zonele cele mai bune, au ajuns să coste undeva la 55.000 de euro. E nebunie curată, însă am observat că oamenii țin la prețuri și nu vând. E aceeași ofertă de luni bune”, ne-a spus o tânără aflată în căutarea unei locuințe.

Cifre oficiale
Peste 44.560 de imobile au fost vândute la nivel naţional, în luna martie, în scădere cu 14.147 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor publicate, luni, de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Cele mai multe imobile au fost înregistrate în Bucureşti (7.619), Ilfov (4.080) şi Cluj (2.978). Judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în luna martie sunt Sălaj (255), Gorj (198) şi Olt (117).
În total, în acest an, în Gorj s-au vândut 692 de locuințe și s-au încheiat 196 de ipoteci. Această situație ne plasează pe ultimele locuri în topul național în ceea ce privește tranzacțiile imobiliare, Gorjul fiind „întrecut” doar de Sălaj și Olt.
Totodată, judeţele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în cea de-a treia lună a anului 2019 sunt Timiş (936), Dolj (506) şi Galaţi (458).
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here