Hrana bolnavilor, scoasă la licitaţie

1095

Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu caută o firmă care să se ocupe de prepararea şi livrarea hranei pentru pacienţi şi doctori. Contractul a fost scos la licitaţie, valoarea maximă estimată fiind de puţin peste 270 de mii de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 28 martie.

Spitalul din Bumbeşti-Jiu nu mai deţine un spaţiu pentru prepararea hranei pentru bolnavi şi medicii de gardă. Din acest temei, serviciul a fost externalizat către o firmă de profil. Serviciile de catering vor fi achiziţionate pentru perioada 1.05.2019-31.12.2019, cu posibilitatea prelungirii în anul 2020 pentru maximum patru luni.
Numărul de meniuri zilnice diferă în funcţie de numărul bolnavilor internaţi şi de afecţiunile acestora, unitatea sanitară având cinci secţii cu 112 paturi. Estimativ, firma câştigătoare ar putea livra, pe durata derulării contractului, între 18.000 şi 28.000 de meniuri.
Meniul zilnic al unui bolnav este compus din mic dejun, prânz şi cină, plus eventuale suplimente dacă acestea sunt prevăzute de regimul dietetic (biscuiţi, compot, iaurt, fructe etc). Micul dejun va conţine produse care se pot consuma nepreparate sau semipreparate, în vreme ce prânzul reprezintă 50% din totalul alimentelor incluse în ziua de hrană şi va fi compus din două feluri de mâncare (supe, ciorbe, borşuri şi preparate din carne şi/sau legume + garnituri şi/sau salate). Cina va presupune mâncăruri scăzute. Este interzisă păstrarea alimentelor de la o masă la alta. Alocaţiile de hrană pentru bolnavii internaţi (copii şi adulţi) variază între 3 şi 17,5 lei/zi.
Potrivit caietului de sarcini, „hrana va fi preparată în locaţia proprie a ofertantului, spaţiu autorizat din punct de vedere sanitar-veterinar pentru linia de pregătire a hranei şi anexe, cu utilaje şi personal adecvat, iar transportul se va face de către prestator cu mijloace proprii de transport autorizate pentru transport de alimente”.
Irina IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here