Avocatul Poporului ia de două ori în colimator SJU Târgu-Jiu

985

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui medic de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, care a refuzat să consulte o pacientă în stare gravă, pe motiv de “salarizare necorespunzătoare şi lipsă de personal”. Tot, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în legătură cu imaginile prezentate de către presă, în care apar doi tineri dezbrăcaţi într-un spaţiu ce pare a fi o secţie închisă a unui centru de psihiatrie din Târgu-Jiu.

Avocatul Poporului s-a sesizat, inițial, din oficiu în cazul medicului de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, care a refuzat să consulte o pacientă în stare gravă, pe motiv de “salarizare necorespunzătoare şi lipsă de personal”. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii. Potrivit informaţiilor prezentate de către mass-media, la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu o doctoriţă, cu un salariu de 10.000 de lei, a refuzat să consulte o pacientă în stare gravă, pe motiv de “salarizare necorespunzătoare şi lipsă de personal”. Femeia bolnavă se afla atunci internată la Terapie Intensivă şi se zbătea între viaţă şi moarte, iar astăzi, din nefericire, este moartă.
Avocatul Poporului s-a sesizat, apoi, iar, din oficiu şi efectuează o anchetă în legătură cu imaginile prezentate de către presă, în care apar doi tineri dezbrăcaţi într-un spaţiu, ce pare a fi o secţie închisă a unui centru de psihiatrie din Târgu-Jiu. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în legătură cu imaginile prezentate de către presă, în care apar doi tineri dezbrăcaţi într-un spaţiu ce pare a fi o secţie închisă a unui centru de psihiatrie Târgu Jiu. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 50 din Constituţia României privind protecţia persoanelor cu handicap.
Pe site-ul de ştiri DIGI 24 a fost prezentat reportajul intitulat “Abuzurile la care sunt supuse persoanele cu dizabilităţi din România. “Ne-a bătut, ne-a învineţit picioarele”, în care au fost prezentate imagini din localitatea Târgu-Jiu, unde o angajată a filmat cu telefonul doi tineri dezbrăcaţi într-un spaţiu ce pare a fi o secţie închisă a unui centru de psihiatrie. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz. Potrivit celor prezentate de mass-media, o mie de oameni mor anual, în centrele pentru persoane cu dizabilităţi din România. În grija statului sunt peste 18 mii de copii şi adulţi, de care nu ştie nimeni. Autorităţile nu reuşesc să le dea o a doua şansă, iar cei care ar trebui să-i îngrijească, de multe ori, îi chinuiesc. Conform materialului de presă, în România sunt 812.594 persoane cu dizabilităţi.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here