Sume de bani întoarse din cauza erorilor de cont

354

animaleAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a eliberat, din data de 6 noiembrie a.c. şi până în prezent, aproximativ 5.500 adeverinţe pentru beneficiarii Plăţilor Naţionale Directe Complementare (CNDP) în

sectorul zootehnic care intenţionează să acceseze credite de la băncile care au încheiat cu Agenţia convenţii pentru finanţarea capitalului de lucru. Adeverinţele solicitate de fermieri au fost eliberate pentru un număr de 76.966 bovine, 485.708 ovine şi 46.242 caprine.
În această perioadă, APIA a eliberat aproximativ 3.700 adeverinţe pentru CEC Bank SA, aproximativ 640 adeverinţe pentru Banca Comercială Română, aproximativ 640 adeverinţe pentru BRD – Groupe Societe Generale SA şi aproximativ 600 adeverinţe pentru Raiffeisen Bank.
Sprijinul financiar se acordă sub forma primei pe exploataţie, pentru specia bovină, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine. Pentru specia bovine, cuantumul total este de 571 lei/cap, iar pentru ovine/caprine cuantumul este de 44 lei/cap. APIA a plătit deja prima tranşă pentru acordarea Plăţilor Naţionale Directe Complementare, în cuantum de 200 lei/cap bovină şi de 15 lei/cap ovină/caprină. Din cauza erorilor de cont bancar al beneficiarilor (cont închis, cont eronat, cont inexistent), s-a întors suma de peste 3.000.000 lei reprezentând sprijinul pentru 2.020 fermieri.
Potrivit Convenţiei, adeverinţa eliberată de APIA confirmă faptul că beneficiarul a depus cererea de plată pentru CNDP pentru anul 2009 şi că au fost efectuate controalele şi verificările administrative. De asemenea, adeverinţa confirmă numărul de animale eligibile pentru acordarea plăţilor, precum şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată. În acelaşi timp, adeverinţa va preciza şi suma pe care o mai are beneficiarul de primit reprezentând a doua tranşă a Plăţilor Naţionale Directe Complementare.
Adeverinţele se eliberează în urma unei cereri depuse de către beneficiarii gorjeni la Centrul Judeţean APIA. Alături de cererea de eliberare a adeverinţei, beneficiarul trebuie să depună o copie CI/BI, în cazul persoanelor fizice, respectiv o copie CUI şi originalul împuternicirii de reprezentare, în cazul persoanelor juridice. De asemenea, beneficiarul trebuie să prezinte un extras de cont emis de una dintre băncile care au încheiat convenţii cu APIA.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here