Roade bogate în ciuda temperaturilor extreme

475
Gorjul este bogat în miere, anul acesta, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Agricole pentru Dezvoltare Rurală Gorj, clasându-se pe locul patru naţional. Deşi condiţiile de climă nu au fost foarte bune, şi culturile de grâu şi porumb au fost roditoare. „Anul acesta avem o producţie foarte bună la miere.

Cea mai mare producţie a avut-o mierea de sălcâm, urmată de cea de tei şi, pe ultimul loc, este cea polifloră. Deşi este căutată, mierea polifloră a avut un an greu datorită ploilor excesive care au diluat polenul”, a declarat Valeriu Petrică, directorul DADR Gorj. Pentru a se încuraja apicultura în judeţul nostru, cei pasionaţi pot beneficia şi de subvenţii de la stat, dacă o singură familie de albine predă minim 10 kg de miere. Valoarea subvenţiei pentru familia de albine este de 20 lei pentru apicultorii normali şi de 30 lei pentru cei înscrişi în asociaţiile ecologice.

Aproape 3 tone de grâu pe hectar
Nici producţia de grâu şi porumb nu este rea, judeţul nostru fiind la acelaşi nivel cu Hunedoara şi Caraş Severin. „Producţia medie de grâu a fost de circa 2.800 kg/ha, satisfăcătoare, având în vedere condiţiile de climă din judeţ. Şi la porumb o să avem o producţie destul de bună, deşi lipsa de apă din ultimul timp a influenţat porumbii, provocând o coacere forţată”, a mai adăugat Valeriu Petrică.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here