Ajutoare umanitare din partea Prefecturii Gorj

349

PREF 2Instituţia Prefectului din judeţul Gorj continuă ajutorarea semenilor care au nevoie de ajutor material pentru rezolvarea diferitelor probleme cu care se confruntă. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este donaţia pentru victima accidentului de la UM Sadu.

Prefectul Judeţului Gorj, Vasile Liviu Andrei, împreună cu directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, Ion Cupă, au donat suma de 1.500 lei pentru angajatul Uzinei Mecanice Sadu, Constantin Dijmărescu, care în prezent se află internat într-un spital din capitală. Suma de bani a fost necesară pentru asigurarea unei părţi a tratamentului şi a fost virată în contul fratelui acestuia. Constantin Dijmărescu a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, în urma exploziei care a avut loc în data de 11 februarie 2010 la Uzina Mecanică Sadu, iar Liviu Andrei a fost în permanenţă interesat de starea de sănătate a lui Constantin Dijmărescu.

Ajutor pentru cazuri din afara Gorjului

Conducerea Instituţiei Prefectului Gorj împreună cu angajaţii unităţii au răspuns şi la patru apeluri umanitare venite de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Este vorba despre copilul unui agent principal de la Serviciul Supravegheri Operative şi Investigaţii Braşov, în vârstă de 3 ani care a fost diagnosticat cu diabet zaharat insulinodependent, tratamentul de specialitate necesitând un efort financiar important.

Într-o situaţie dificilă se află şi un sergent major din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, „Iancu de Hunedoara“ al Judeţului Hunedoara, al cărui tată, în vârstă 45 de ani, este într-o situaţie gravă, fiind diagnosticat cu ciroză hepatică etiologic virală VHB+VHD, decompensată vascular şi parenchimos, MELD-20. Bărbatul a fost inclus pe lista de aşteptare pentru transplant. Cheltuielile necesare pentru operaţie şi tratamentul de recuperare şi menţinere depăşesc cu mult posibilităţile financiare ale familiei.

Printr-un moment de grea încercare trece şi un comisar de poliţie din cadrul IPJ Vrancea –Serviciul Resurse Umane, mamă a doi copii, care are acum nevoie de ajutor pentru a învinge o maladie de tip canceros recidivantă după şase ani de tratament şi intervenţii chirurgicale.

Angajaţii Instituţiei Prefectului au contribuit cu bani şi pentru ridicarea unui lăcaş de cult în Ţara Sfântă, la Ierihon. Pentru cele patru apeluri umanitare venite de la Ministerul Administraţiei şi Internelor s-a strâns de la conducerea Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj şi a angajaţilor suma de 1.350 lei, bani ce au fost împărţiţi în mod egal.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here