Cetăţenii sunt indiferenţi la problema comasării spitalelor

311

dobritaListele cu spitalele propuse pentru comasare sau reprofilare au fost făcute publice de la începutul lunii februarie. Singurii care au reacţionat în această situaţie au fost liderii sindicali. Cetăţenii s-au arătat total indiferenţi la această problemă, deşi ei vor fi afectaţi de aceste schimbări, fiind nevoiţi să se deplaseze în alte localităţi pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Primele reacţii privind comasarea sau reprofilarea spitalelor au venit din partea şefilor acestora, care au adus argumente pro-păstrării unităţilor în forma actuală. Aceaşi atitudine au avut şi sindicaliştii din sănătate. Totuşi, spre surprinderea tuturor, cei care nu au avut nicio reacţie au fost cetăţenii. „Aş aştepta o reacţie din partea cetăţenilor, care rămân fără asistenţă medicală în localităţile lor şi aici vreau să-i menţionez pe cei din Bumbeşti –Jiu şi pe cei din Rovinari. Am aşteptat o reacţie din partea lor, dar nimeni nu zice nimic”, mărturisea Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului Sănătatea Gorj.

Dacă personalul din spitalele propuse pentru comasare sau reprofilare şi-ar putea găsi de lucru în alte unităţi, pentru cetăţeni este mai dificil să se descurce, aceştia fiind nevoiţi să se deplaseze la Târgu-Jiu pentru a primi îngrijiri medicale.

Fără răspunsuri de la autorităţi

Liderul Sindicatului Sănătatea Gorj a făcut demersuri chiar la Ministerul Sănătăţii, trimiţându-i o scrisoare deschisă însuşi ministrului Attila, însă nu a primit niciun răspuns. „Nici nu mă aştept să primesc vreun răspuns, pentru că nu le pasă de problemele noastre. Aş aştepta o reacţie şi din partea autorităţilor locale şi de la cetăţeni, dar deocamdată nu am primit nimic”, a adăugat Măruţă.

Acestea fiind spuse, se pare că procesul de comasare este inevitabil şi, probabil, reacţiile vor apărea abia după ce se va pune în aplicare planul reorganizare a sistemului sanitar. Atunci, cu siguranţă va fi prea târziu să se mai poată schimba ceva.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here