Ţepe, certuri, demiteri şi demisii! – Momentele fierbinţi ale anului 2010!

327

deschidereAnul care aproape se încheie a fost, în Gorj, plin de evenimente care mai de care mai siropoase. Am avut certuri numeroase, promovări, demiteri, demisii neaşteptate şi ţepe cât cuprinde 2010.

Personajele importante ale lumii politice au ţinut capul de afiş al cotidianului Gorjeanul, fiind implicate atât în evenimente cu caracter oneros, în dosare grele, în polemici, în evenimente mondene şi chiar au fost subiect de bârfă şi scandal. Evenimentele notabile le-am trecut aici, iar Gorjeanul în 2011 va continua tradiţia şi va face, din nou, pentru dumneavoastră, retrospectiva anului care acum ne bate la uşă. Până atunci însă, vedeţi care sunt, în opinia noastră, momentele fierbinţi ale anului 2010.

Demisul anului

Personaj al lumii politice, Ion Fugaru, fostul vice de la Cărbuneşti poate primi cu uşurinţă titlul de ,,demisul anului”, asta deoarece peremistul a încasat două mari lovituri în anul 2010. Prima a primit-o în dos de la PRM, în martie, Fugaru fiind demis din funcţia de preşedinte al organizaţiei politice, ca urmare a jocurilor făcute cu Ionel Manţog şi cu democrat-liberalii în general, pentru schimbarea majorităţii din Consiliul Judeţean. Nu s-a mulţumit însă cu atât, gura mare i-a mai adus ,,cadou” o lovitură. Fugaru acum a fost demis şi din funcţia de viceprimar al oraşului Târgu-Cărbuneşti, devenind un simplu consilier local, fără voce în acest for. Nu a ieşit cu capul plecat din ,,scenă”, a mai avut o reprezentaţie finalizată la Neurologie.

Promovatul anului

Titlul de “promovatul anului” îi revine cu uşurinţă democra-liberalului Ion Ruşeţ. Senatorul a fost pus în fruntea PD-L Gorj în momentul în care deja se credea că vechea echipă a filialei, atât cea de faţadă cât şi cea din umbră, nu mai putea fi clintită. Ruşeţ şi-a luat în serios treaba, iar anul acesta a mai fost promovat o dată la Uniunea Sindicală Mine-Energie Jilţ. A renunţat însă la scurt timp la funcţie pentru a i se dedica celei politice.

Abandonul anului

Cosmin Popescu a demisionat din PD-L în martie 2010. A renunţat la funcţia de preşedinte al organizaţiei demonstrând slăbiciune. A abandonat însă când era ,,pe val” şi asta ca urmare a condamnării sale în dosarul ,,strămutaţilor de lux”. ,,Favorizarea infractorului” i-a fost fatală, psihic cel puţin, asta deoarece ,,infractorul” pentru care a fost condamnat a rămas liber ca pasărea cerului.

Transferul anului

Cel mai mare transfer al anului 2010, vorbind în limbaj fotbalistic, a fost cel a pesedistului Marius Vlaicu de al PSD la UNPR. Gestul a şocat, mai ales că Vlaicu părea că avea o relaţie foarte apropiată cu Victor Ponta şi cu liderii PSD de la Gorj. Vlaicu nu a făcut pasul pe gratis, a devenit şeful UNPR Gorj şi a primit o funcţie de la SNLO şi una pe linie sportivă.

Demisia anului

Parlamentarul Dan Ilie Morega poate obţine şi el un titlu foarte important. Demisia sa din PNL, în momentul în care se vorbea despre demiterea sa viitoare, a fost un exerciţiu de imagine de nota zece pentru deputat. Morega le-a luat-o înainte celor de la PNL care îl vroiau umilit şi a ieşit din partid pe uşa din faţă, pentru a deveni independent. De pe margine a criticat apoi politica eronată dusă de foştii săi şefi de partid.

Alesul anului

Dian Popescu a primit titlul de ,,alesul anului” asta deoarece liberalul a reuşit în septembrie 2010 să convingă o mare parte dintre colegii din PNL să îi ofere votul lor de încredere. Dian a reuşit să învingă astfel un candidat redutabil iar acum a dat primul semn că alianţa dintre PSD şi PNL poate deveni funcţională. A reuşit asta la Târgu-Cărbuneşti, el fiind cel care a dat semnalul negocierilor, chiar dacă are încă multe de reproşat pesediştilor.

Curajosul anului

Daniel Gorgotă a avut curajul nebunesc să intre într-o luptă pentru şefia PNL Târgu-Jiu pe care ştia, din start că o pierde. Nădrag a câştigat iar Gorgotă, ca de obicei, a pierdut dar îl recompensăm pentru curajul de a intra într-o competiţie fără sprijin adecvat.

Trădarea anului

Dacă tot am vorbit de alegerile din PNL, am introdus aici încă o categorie de premiat. Trădarea anului a avut loc în august 2010, personajul principal fiind Gheorghe Orzan. Acesta l-a trădat pe colegul său de partid, Radu Angheloiu aproape pe ultima sută de metri din campania electorală, şi a trecut ,,în barca” lui Dian Popescu. Gestul i-a adus victoria dar a fost blamat de apropiaţii lui Angheloiu pentru fapta sa. Lumea însă uită repede..

Afacerea anului

,,Energie pentru sârbi”, poate fi considerată afacerea anului pentru nişte personaje importante ale lumii politice. Pedeliştii, Adriean Videanu şi Ionel Manţog, au fost consideraţi artizanii acestei afaceri oneroase făcute pe cârca entităţilor din Gorj pe mână cu anumiţi afacerişti dubioşi din Cipru, Grecia şi Serbia.

Ţeapa anului

S-a vorbit atât de mult în 2010 despre compania Electra dar totul a rămas la nivel declarativ. Compania nu s-a făcut nici dacă a spus-o Videanu, nici Ariton, nici Condescu şi nici Manţog. Titlul de ,,ţeapa anului 2010”, privind promisiunile de înfiinţare ale acestei companii, revine astfel Electra.

Cearta anului

A înjurat, a scuipat şi a ameninţat şi asta pe un coleg de serviciu. Totul s-a petrecut între directorul Direcţiei Agricole, Aurel Tomescu, şi consilierul Virgil Drăguşin, în timpul orelor de program. Cearta nu s-a oprit aici s-a lăsat cu sigilarea unui birou, ameninţări mârâite şi multe nemulţumiri. Cearta anului 2010 a pus pata pe instituţia judeţeană dar mai ales pe Tomescu care a avut un comportament de condamnat.

Documentul anului

Protocolul semnat dintre PSD şi PRM poate fi considerat documentul anului, deoarece nimeni nu credea că doi rivali politici de acum câţiva ani vor coaliza realizând că sunt de stânga.

Căsătoria anului

Momentul monden al anului 2010 s-a petrecut la nunta fiicei lui Florin Cârciumaru, Geta, cu alesul inimii sale. Evenimentul a fost organizat cu gust, iar mirii au fost de apreciat.

Nunta s-a organizat pe insuliţa de pe Jiu iar distracţia a ţinut până în zori.

Bârfa anului

Informaţia publicată la ,,Gura târgului” care a stârnit cele mai multe reacţii pro şi contra a fost cea privind promovarea lui Toni Greblă la Consiliul Judeţean.

Nici măcar atunci când a fost contestată de Ion Călinoiu şi de senator nu s-a stins.

Cuplul anului

Cuplul Mihaela Răducan-Vasile Picioruşi a reuşit să se ascundă destul de bine de ochii indiscreţi deşi ambii directori nu încalcă nicio lege a firii. Acum relaţia este cunoscută, iar bârfitorii pot să pună lacăt la gură.

Arestatul anului

Ninel Potârcă a fost, cu siguranţă, arestatul anului. Fostul candidat la preşedinţie a fost arestat eliberat ca apoi la scurt timp să fie din nou arestat. Telenovela ,,Inimă de Ţigan” nu a avut audienţa pe care a făcut-o Potârcă în Gorj, ca personaj al acestui eveniment.

Omul negru

Anul 2010 i-a întunecat şi mai mult aura lui Ionel Manţog, pedelistul care a scăpat ca printre degete de dosarul său de la Judecătoria Târgu-Jiu, în cazul accidentului de la Cîlnic. Nu a scăpat însă de dosarul ,,strămutaţilor de lux” şi deşi a fost trimis în judecată încă provoacă valuri mari în PD-L. A făcut tot posibilul să intre în CODA a PD-L Gorj, iar acum râvneşte la şefia organizaţiei unde vrea să îşi impună un alt discipol. Pentru asta, dar şi pentru alte ,,manţogării” în care a fost implicat Ionel, acesta merită titulatura de ,,omul negru” al anului 2010.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here