Un nou protest al salariaţilor APM Gorj

666

Salariaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj au întrerupt din nou lucrul, ieri dimineaţă, între orele 10.00 şi 12.00, acţiunea de protest fiind similară cu cea declanşată săptămâna trecută.

Angajaţii instituţiei judeţene doresc prin organizarea acestor manifestaţii eliminarea inechităţilor salariale dintre categoriile de bugetari. Prin această acţiune de protest, ei se alătură grevelor de avertisment organizate în mod similar şi de colegii lor din ţară. Din păcate, acţiunile de protest ale salariaţilor APM Gorj au rămas momentan fără ecou din partea şefilor de la Bucureşti. “Se protestează din nou între orele 10.00 şi 12.00. Salariaţii au întrerupt lucrul şi au stat în faţa instituţiei. Din câte am înţeles, acţiuni de protest similare au avut loc şi în alte 30 de Agenţii din ţară. S-ar putea ca acţiunile de protest să continue, deoarece după prima acţiune nu au avut nici un feedback, nimeni nu le-a transmis nici un răspuns, nicio replică ori vreun mesaj de susţinere sau de rezolvare. Sunt circa 30 de salariaţi ai APM Gorj care participă la acţiunea de protest, revendicările acestora fiind păstrate”, a declarat directorul APM Gorj, Nicolae Giorgi.
“În prezent, salariile angajaţilor APM Gorj sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeaşi familie ocupaţională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanţial. Exemplificăm: Direcţiile sanitar-veterinare judeţene, Casele de asigurări de sănătate judeţene, Casele judeţene de pensii, Agenţiile judeţene pentru plăţi şi prestaţii sociale, Direcţiile de sănătate publică, Consiliile judeţene, Administraţiile judeţene ale finanţelor publice. Nu considerăm că este firesc să fim discriminaţi ca şi categorie de salariaţi bugetari doar pe considerent numeric, toţi angajaţii agenţiilor judeţene şi ai agenţiei naţionale pentru protecţia mediului însumând 1.845 de salariaţi în prezent”, se arată în comunicatul emis de colectivul salariaţilor APM Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here