Vaccinarea HPV este la nivelul Gorjului în stadiu de informare

338
vaccinCampania de vaccinare anti-HPV (împotriva cancerului de col uterin) în rândul fetiţelor de clasa a IV-a, dar şi a femeilor cu vârste cuprinse între 24-45 de ani este în prezent în judeţul nostru în stadiu de informare.

Pentru vaccinarea femeilor adulte s-au înregistrat până în prezent aproximativ 40 de dosare, din care 25 de la medici de familie, 7 de la laboratoare de analiză, şi restul de la cabinetele ginecologice, toate acestea depunând documentaţia pentru a beneficia gratuit sau a efectua vaccinul anti-HPV. . „Totul depinde de medicii de familie. Ei trebuie să-şi consilieze pacienţii, să le estimeze riscurile, dar şi să întocmească documentaţia. Anunţăm faptul că încă mai primim dosare, iar abia după ce se va face o estimare la nivel naţional, se va putea demara campania”, a declarat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

În prezent, în unităţile şcolare din Gorj medicii informează atât cadrele didactice, cât şi părinţii, dar şi odraslele lor, despre cât de util este acest tip de vaccin în rândul fetiţelor, pentru a fi ferite pe viitor de infecţia cu HPV.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here