Incendii la Vladimir şi Tismana

381

Trei case, una din comuna Vladimir şi două din Tismana, au fost cuprinse de flăcări vineri seara. Din fericire, nu au existat victime, incendiul provocând doar pagube materiale.

Un echipaj din cadrul Secţiei de Pompieri Turceni a intervenit vineri seara, în jurul orei 18:51, în comuna Vladimir, sat Andreieşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. După o intervenţie de aproximativ 70 de minute, pompierii au reuşit să stingă flăcările ce cuprinseseră locuinţa gorjeanului. „Datorită intervenţiei rapide a pompierilor militari, incendiul a fost izolat şi limitat în timp util, arzând doar acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 25 m.p., tocărie din lemn, elemente de mobilier şi articole de îmbrăcăminte. Cauza probabilă a incendiului este scurt circuit electric”, a precizat Cătălin Bejancu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.
În seara aceleeaşi zile, alte două case au fost cuprinse de flăcări din cauza unui coş de fum. „Două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Tismana au intervenit în oraşul Tismana, sat Racoţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea lui Constantin G. şi extins la casa de locuit proprietatea lui Constantin D. Datorită intervenţiei rapide a pompierilor militari, în incendiu au ars acoperişul casei primului proprietar pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, elemente de mobilier şi două butoaie iar la al doilea proprietar doar acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 4 mp. Intervenţia a durat aproximativ 120 de minute”, a spus Cătălin Bejancu. Acesta a precizat că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un „coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile”.
Roxana Lupu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here