Spectacol de excepție al Doinei Gorjului, Sava Negrean Brudașcu și Dumitru Fărcaș, invitați de onoare la Transalpina Fest

759

Cea de-a doua ediție a festivalului Transalpina Fest debutează cu o seară dedicată folclorului. Iubitorii acestui gen de muzică sunt așteptați la Rânca, vineri, 19 august, pentru a-i urmări și asculta pe cunoscutul naist Nicolae Voiculeț și pe celebrii Sava Negrean Brudașcu și Dumitru Fărcaș. Spectacolul începe la ora 17.00 și continuă până la 23:30, după cum confirmă Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Transalpina Fest – ajuns la cea de-a doua ediție – este cel mai important eveniment din zona Rânca, fiind organizat de Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu-Jiu; Primăria Orașului Novaci, Primăria comunei Baia de Fier, Asociația „Acasă la Brâncuși”, TrxBike, CJCPCT Gorj, Asociația Concesionarilor Corneșu Mare Rânca, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Muzeul Județean Gorj și Autoritatea Națională pentru Turism, în parteneriat cu: Primăria comunei Crasna, Primăria comunei Polovragi, obștile din zona Rânca, precum și o serie de pensiuni din stațiune.
Spectacol de excepție, vineri seara

Programul Transalpina Fest 2016 este unul complex și cuprinde: târg de produse tradiționale, un târg al meșterilor populari, degustări de vinuri românești, concursuri de tir cu arcul, airsoft, dar și alte sava negrean brudascumanifestări. “Deschiderea oficială a Transalpina Fest va avea loc vineri, 19 august, de la ora 17.00, cu o expoziție a meșterilor populari din țară, iar de la 17.30 va avea loc un recital al naistului Nicolae Voiculeț, acompaniat de orchestra Ansamblului „Maria Lătărețu” a Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu. De la ora 20.00, pe scenă vor urca artiștii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, care vor susține un spectaol de excepție alături de invitații de onoare: Sava Negrean Brudașcu și Dumitru Fărcaș. Spectacolul se va încheia în jurul orei 23:30, iar seara va continua cu o discotecă în aer liber”, a explicat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist “Doina Gorjului”.

Concursuri și surprize
Festivalul Transalpina Fest continuă cu noi surprize, pe parcursul weekend-ului.
dumitru farcas 2Sâmbătă, de la ora 10.00 la 12.00, va avea loc cea de-a doua ediție a Transalpina Bike Fest, în cadrul căreia se anunță concursuri cu premii, mountain bike și așa mai departe.
La prânz va avea loc o paradă a motocicliștilor, iar seara va fi încheiată de concertele trupelor Cargo și Trooper. Cel mai frumos moment al evenimentului va fi concertul trupei Cargo, promit organizatorii.
Duminică, 21 august, va avea loc un concurs inedit de buggy și autocross, iar de la ora 16.00 va avea loc Festivalul Folcloric Pastoral „Transalpina”, la care vor participa ansambluri din Gorj, dar și din mărginime.
Mii de persoane sunt așteptate la Rânca, în perioada 19-21 august, pentru a participa la cea de-a doua ediție a festivalului Transalpina Fest.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here