Trei accidente într-o singură zi

346

Cinci persoane au ajuns luni la spital după ce au fost implicate în mai multe accidente de circulaţie produse pe şoselele din Gorj. Ce au avut în comun toate aceste accidente? Imprudenţa conducătorilor auto care fie s-au angajat în depăşiri neregulamentare, fie nu au respectat distanţa corespunzătoare dintre autoturisme. Din fericire, niciuna dintre victime, printre care şi un minor, nu au suferit răni grave.

Trei accidente de circulaţie s-au produs pe parcursul zilei de luni, cauza principală de producere fiind imprudenţa în conducere de care dau dovadă şoferii gorjeni. Un prim accident a avut loc pe DN 66 Bumbeşti-Jiu, când un conducător auto s-a angajat în depăşirea unui tir, deşi în acea zonă exista un indicator cu semnificaţia „Depăşire interzisă”, şi a lovit un autoturism ce circula regulamentar din sens opus. “La ora 15:34, Poliţia Oraşului Bumbeşti-Jiu a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul ca pe DN 66 Bumbeşti-Jiu, s-a produs un accident rutier soldat cu victime. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii rutieri au constatat că B.C., de 41 ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66, în direcţia Tg. Jiu – Petroşani, la km 102 +400 m, s-a angajat în depăşirea unui tir, deşi această manevră era interzisă, în acea zonă existând indicator cu semnificaţia „Depăşirea Interzisă”. În aceste împrejurări, autoturismul condus de către B.C. a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus. Urmare a coliziunii, S.G.D., de 50 ani, din municipiul Hunedoara, pasager pe bancheta din spate a autovehiculului ce rula regulamentar, a suferit leziuni uşoare, fiind transportat la Spitalul Judeţean Tg. Jiu – Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negativ”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Copil de 7 ani, rănit într-un accident pe DN 67

Tot luni, în jurul orelor 17:00, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre producerea unui accident de circulaţie soldat cu victime pe raza comunei Bengeşti-Ciocadia, una dintre victime fiind un băieţel de doar 7 ani. Cu ocazia primelor cercetări efectuate s-a constatat că P.G., de 46 ani, din comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Vîlcea, în timp ce se deplasa cu autoutilitara, pe DN 67, în direcţia Târgu-Jiu – Râmnicu Vîlcea, a efectuat manevra de depăşire a unui moped condus de B.E., de 38 ani, din comuna Bengeşti-Ciocadia. În momentul în care era depăşit, conducătorul mopedului s-a dezechilibrat şi a acroşat autoutilitara. În urma impactului a rezultat accidentarea uşoară a lui B.E. şi a fiului său minor de 7 ani, pasager pe moped, care nu purta cască de protecţie. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Târgu Jiu pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Accident cu victime, la Stăneşti

Alt accident, alte două victime. De această dată este vorba de un accident de circulaţie produs pe raza comunei Stăneşti, una dintre victime fiind o bătrână de 84 de ani. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii rutieri au constatat că Z.O.T., din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 664 A – Stăneşti, a fost tamponat în partea din spate de autoturismul condus de D.C., de 39 ani, din comuna Stăneşti, care circula în aceiaşi direcţie şi nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul din faţă. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a două femei de 58 şi 84 ani, pasagere în autoturismul condus de către Z.O.T. Victimele au fost transportate la Unitatea pentru Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru a lămuri cauzele şi împrejurările exacte în care s-au produs cele trei accidente de circulaţie, atrăgând totodată atenţia conducătorilor auto asupra adoptării unei maniere prudente de conducere, precum şi a respectării regimului legal de viteză.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here