Amenzii de 5.000 lei, date în trei ore

550

actiune si actiuniPoliţiştii gorjeni au intreprins noi acţiuni pentru informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care să le adopte pentru a nu deveni victima hoţilor. O acţiune pentru a combate excesul de viteză a fost desfăşurată şi la Turceni, unde au fost aplicate amenzi de 5.000 lei.

Viteza excesivă, neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie. Marţi, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au desfăşurat o acţiune punctuală pe DE 79, în intervalul orar 16:00-19:00, ce a avut ca principal obiectiv reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora comise pe fondul nerespectării normelor rutiere care reglementează viteza de deplasare a autovehiculelor pe drumurile publice. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au identificat nouă conducători auto care nu respectau regimul de viteză instituit pe sectoarele de drum pe care circulau. Valoarea sancţiunilor aplicate a depăşit suma de 4.900 lei. Pe lângă amendă, în cazul a şapte conducători auto a fost dispusă şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile, întrucât aceştia au fost înregistraţi de aparatul radar circulând cu o viteză de peste 50 km/h peste limita de viteză legal admisă. Astfel două persoane au fost înregistrate în timp ce conduceau un autoturism cu viteza de 121 kilometri la oră.

Acţiuni de informare

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Gorj au continuat acţiunile, şi pe parcursul zilei de marţi, 26 iulie, de informare a cetăţenilor din municipiul Târgu-Jiu, cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le adoptate pentru a nu deveni victima unor infracţiuni contra patrimoniului. Acţiunea preventivă derulată în cadrul Proiectului local de prevenire a infracţiunilor stradale şi a Programului de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, s-a desfăşurat în zonele: cartier Debarcader, Parcului Central şi strada Victoria pietonală din municipiul Târgu-Jiu. Cu această ocazie, poliţiştii i-au informat pe cetăţeni cu privire la măsurile elementare de precauţie ce trebuie adoptate, pentru a evita să devină victimă a hoţilor de genţi sau din buzunare, a celor din locuinţe, dar şi a celor care încearcă să îi înşele. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au oferit pliante cu recomandări preventive.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here