Incendii pe bandă rulantă pentru pompierii gorjeni

352

portile deschise isu (5)Incendiile încă le dau bătăi de cap membrilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. Astfel, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Motru au intervenit duminică după-amiaza în municipiul Motru, satul Leurda, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea Elenei V.

„În incendiu a ars acoperişul casei de locuit, construit din lemn cu învelitoare de ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 24 de metri pătraţi. Cauza probabilă a incendiului este efectul termic degajat de coşul de fum deteriorat. Intervenţia a durat aproximativ 45 de minute”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Un alt incendiu s-a produs ieri dimineaţă în satul Stolojani din comuna Băleşti. La acesta au intervenit două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu pentru a stinge focul izbucnit la o casă. Datorită intervenţiei rapide a pompierilor militari, în incendiu au ars doar doi metri pătraţi grinzile acoperişului şi cercuiala tavanului (plafonul) casei de locuit, construite din lemn. Potrivit autorităţilor, cauza probabilă a incendiului este efectul termic degajat de coşul de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile. Intervenţia pompierilor a durat circa 40 de minute.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here