9 gorjeni, disponibilizaţi de la Romsilva

947

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva face disponibilizări în întreaga ţară. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, în urma concedierilor efectuate în întreaga ţară, şi 9 gorjeni vor trece pe alte posturi. “Pentru luna septembrie, a anunţat disponibilizări colective Romsilva pentru un număr total de 409 persoane din toată ţara, din care nouă persoane sunt din judeţul Gorj”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
Câştigul mediu lunar pe salariat în cadrul Romsilva este de 2.285 lei/lună. Conform conducerii Direcţiei Silvice Gorj, cele nouă persoane din judeţul nostru de pe lista de disponibilizări ale Romsilva, nu îşi vor pierde locul de muncă, posturile fiind supuse reorganizării. “Nu este vorba de disponibilizare adică să rămână fără serviciu. Se face o reorganizare internă şi acei oameni vor trece pe alte posturi. Este vorba de personalul de la ocoalele silvice din judeţ. Practic, nimeni nu va rămâne fără loc de muncă”, anunţă Ovidiu Cârstoc, şeful Direcţiei Silvice Gorj.
Prin intermediul celor 22 administraţii de parcuri, unităţi cu personalitate juridică, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 23 de parcuri naţionale şi naturale în care fondul forestier proprietate publică a statului are o pondere însemnată, asigurând conservarea biodiversităţii din aceste arii protejate. Regia Romsilva administrează, pe lângă cele 3,2 milioane de hectare de păduri ale statului, și un milion de hectare fond forestier din proprietatea persoanelor fizice sau juridice.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here