88 de elevi la etapa judeţeană a Olimpiadei de geografie

571

88 de elevi din clasele VIII – XII vor participa sâmbătă la etapa judeţeană a Olimpiadei de geografie, ce se va desfăşura la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu. Elevii care vor obţine cele mai mari punctaje se vor califica la etapa naţională a olimpiadei, ce se va desfăşura în luna aprilie, la Bacău.

Etapa judeţeană a Olimpiadei de geografie se va desfăşura în data de 15 martie 2014, între orele 10:00 – 14:00, la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu. La această etapă s-au calificat 88 de elevi din judeţ: 32 de elevi de clasa a VIII-a, 20 de elevi de clasa a IX-a, 16 elevi de clasa a X-a, 6 elevi de clasa a XI-a şi 14 elevi de clasa a XII-a. Aceştia vor susţine o probă teoretică cu durata de 3 ore şi probă practică cu durata de 1 oră. Ei trebuie să fie prezenţi în sălile de concurs la ora 08:45 şi să aibă asupra lor un act de identitate. Se interzice elevilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor de concurs sau care sunt interzise de regulamentul specific, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.
Conform metodologiei de organizare a competiţiilor şcolare, elevii participanţi care susţin olimpiada în altă localitate decât cea în care domiciliază, vor fi însoţiţi de unul sau mai multe cadre didactice.
La etapa naţională a Olimpiadei de geografie, ce se va desfăşura în perioada 6 – 12 aprilie 2014, la Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu-Karpen” din Bacău, se vor califica cinci elevi,  câte unul pentru fiecare an de studiu (clasa a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a), cu condiţia ca  la etapa judeţeană să obţină un punctaj minim de 80 de puncte (nota 8,00). În situaţia obţinerii de medii egale de către elevii care ocupă ultimele locuri în clasament, pe an de studiu, comisia de organizare şi evaluare pentru etapa judeţeană va desfăşura o probă de baraj. Proba de baraj va consta numai în probă teoretică. Dacă şi după proba de baraj se menţine egalitatea, comisiile de organizare şi evaluare pentru etapa judeţeană vor lua în calcul, pentru departajare, mediile obţinute de concurenţi (numai la proba teoretică) de la etapa anterioară.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here