84 de vizite intime şi două căsătorii, aprobate pentru deţinuţii Penitenciarului Târgu-Jiu

557

Câteva zeci de deţinuţi din totalul de peste 400 de persoane private de libertate, custodiate, în prezent, de Penitenciarul Târgu-Jiu, s-au putut bucura de la începutul acestui an şi până în prezent de partide de amor cu concubina ori soţia.

Condamnaţii pot beneficia trimestrial de vizită intimă, cu durata de trei ore. Prin excepţie, frecvenţa vizitei intime poate fi lunară, pentru primul an după încheierea căsătoriei, în cazul persoanelor care s-au căsătorit în penitenciar. Aici, de la începutul acestui an şi până în prezent s-au încheiat un număr de două căsătorii astfel că durata vizitelor acestor proaspeţi însurăţei a fost de 48 de ore, şi nu de trei ore precum vizitele altora. “De la începutul anului 2017 până în prezent, au fost oficiate două căsătorii în penitenciar, ca urmare a solicitărilor formulate de persoane aflate în custodia Penitenciarului Târgu-Jiu. În acest interval de timp au fost acordate 84 de vizite intime, două având durata de 48 ore şi 82 cu durata de 3 ore. Vizita intimă cu durata de 48 de ore se acordă o singură dată, fiind determinată de oficierea căsătoriei în penitenciar. Vizita intimă cu durata de 3 ore se acordă o dată la 3 luni”, a declarat Ştefan-Sorin Racoceanu, inspector în cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu.
Pentru a beneficia de aceste vizite, persoanele private de libertate trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii: să fie condamnate definitiv şi să fie repartizate într-un regim de executare a pedepselor privative de libertate, să nu fie cercetate sau în curs de judecată în alte cauze penale, să existe o relaţie de căsătorie, dovedită prin copie a certificatului de căsătorie, sau, după caz, o relaţie de parteneriat similară relaţiilor stabilite între soţi. De asemenea, deţinuţii nu trebuie să fi beneficiat în ultimele trei luni anterioare solicitării vizitei intime, de permisiunea de ieşire din penitenciar, nu au fost sancţionaţi disciplinar pe o perioadă de şase luni anterioară solicitării vizitei intime, iar persoanele private de libertate trebuie să participe activ la programele şi activităţile de educaţie şi asistenţă psihosocială recomandate în Planul individualizat de evaluare şi intervenţie educativă şi terapeutică ori la activităţi productive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here