84 de persoane iau masa la Cantina de Ajutor Social

646

Deoarece nu au un loc de muncă, obţin lunar venituri scăzute sau provin din familii dezorganizate, multe persoane din municipiul Târgu-Jiu apelează la Cantina de Ajutor Social din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu. Ma mult de 80 de persoane cu o situaţie financiară precară din municipiul Târgu-Jiu mănâncă zilnic la Cantina de Ajutor Social, numărul acestora fiind aşteptat să crească în perioada următoare din cauza frigului.
Potrivit Laviniei Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, majoritatea persoanelor care îşi asigură hrana zilnică de la Cantina de Ajutor Social sunt copii cu vârsta sub 18 ani, ei beneficiind de serviciul de hrană permanent, spre deosebire de adulţi care pot mânca la cantină maxim 90 de zile într-un an. Alocaţia de hrană pentru o zi, per beneficiar, este de 12 lei, suma fiind stabilită prin Ordonanţă de Guvern.
“În prezent, sunt 84 persoane care iau masa la Cantina de Ajutor Social. 90% dintre acestea sunt copii. La noi pot mânca şi tinerii până în 25 de ani, dar numai dacă sunt înscrişi la o formă de învăţământ de stat. Ne aşteptăm ca odată cu venirea frigului numărul acestora să crească. Cei care mănâncă la cantină primesc două mese calde pe zi, prânz şi cină, iar sâmbăta şi duminica au hrană rece: un lactat, mezeluri, conservă şi pâine. Majoritatea preferă să ia mâncarea acasă şi să o consume acolo, puţini sunt cei care efectiv iau masa în incinta cantinei”, a declarat reprezentanta Primăriei Târgu-Jiu.
În urma unei hotărâri luate de Consiliul Local Târgu-Jiu la începutul anului, beneficiarii Cantinei de Ajutor Social sunt obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii în schimbul meselor zilnice oferite în cadrul respectivei unităţi. Cantina de Ajutor Social de la Târgu-Jiu funcţionează din anul 1957 şi de-a lungul anilor numărul asistaţilor a cunoscut fluctuaţii. Reprezentanţii DPPS Târgu-Jiu spun că meniul fiecărei săptămâni este unul variat şi asupra întocmirii lui se ţine cont de părerile asistaţilor sociali.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here