74 de şoferi, amendaţi într-o singură zi

426

Poliţiştii rutieri au aplicat ieri 74 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.560 lei. Amenzile au fost aplicate în cursul unei acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră desfăşurate de poliţişti pe principalele artere de circulaţie din judeţ.

În cursul zilei de 8 ianuarie, poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere de circulaţie din judeţ pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii au folosit aparatele destinate supravegherii traficului rutier şi măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor, în locurile cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere. „Acţiunile poliţiştilor au avut ca obiectiv depistarea cazurilor de nerespectare a regimului legal de viteză, de depăşire neregulamentară, traversare neregulamentară a drumului public sau de neacordare de prioritate pietonilor. Totodată, conducătorii auto opriţi ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză au fost controlaţi şi sub alte aspecte, respectiv: alcool, defecţiuni tehnice minore ale autovehiculelor etc.”, a precizat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Pe parcursul acestei acţiuni au fost constatate 74 de contravenţii, în valoare totală de 14.560 lei, şi au fost reţinute în vederea suspendării patru permise de conducere.

Recomandări pentru şoferi
Pentru a evita producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii le recomandă conducătorilor să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, să nu se angajeze în efectuarea de depăşiri neregulamentare, să folosească corect luminile, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, şi să folosească centura de siguranţă. Şoferii sunt sfătuiţi să nu se mai urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau dacă se simt obosiţi. Totodată, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să acorde un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule şi vitezei cu care rulează.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here