700 de absolvenţi gorjeni, în evidenţele AJOFM

412

Aproximativ 700 de absolvenţi de studii liceale, universitare şi şcoli postliceale şi-au depus dosarele la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj în vederea obţinerii indemnizaţiei de şomaj.

Potrivit conducerii instituţiei judeţene, deja 300 dintre aceştia primesc indemnizaţie de şomaj. Lunar, timp de şase luni, absolvenţii vor primi suma de 250 de lei, fiind obligaţi să participe la programele de calificare organizate de AJOFM Gorj.
Noi măsuri de stimulare a forţei de muncă vor fi aplicate pentru toate categoriile de absolvenţi, începând cu data de 1 decembrie şi la nivelul judeţului nostru. Pachetul de măsuri active adoptate săptămâna trecută de Guvern, majorează cuantumul subvenţiilor acordate angajatorilor, prin plata unei valori nominale. Astfel, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat o sumă în cuantum de 900 de lei. Totodată, angajatorii din Gorj care încadrează în muncă pe durată nedeterminată, absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, suma în cuantum de 900 de lei pe o perioadă de 18 luni. În prezent, potrivit Legii 76/2002, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat: o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii – 500 de lei; o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal – 600 de lei; o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior – 750 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here