70 de târgujieni au solicitat cumpărarea locuinţelor ANL

677

Primăria Municipiului Târgu-Jiu a înregistrat aproximativ 70 de cereri pentru cumpărarea locuinţelor de tip ANL, fie că vorbim despre garsoniere ori apartamente cu două camere.

Circa 10 dintre solicitările de cumpărare au fost depuse numai în ultimul an. Cererile vizează locuinţe ANL din mai multe zone ale oraşului, atât în blocuri mai vechi cât şi din imobile recent construite. Preţul pentru o garsonieră sau un apartament ANL este de circa 400 euro pe metrul pătrat.
“Sunt aproape 70 de cereri pentru cumpărare depuse până în prezent, fiind soluţionate 7 dintre acestea. Restul cererilor sunt de anii trecuţi, însă la mare parte dintre ele nu e nimic concret deoarece titularii nu au mai revenit să îşi reînnoiască intenţia de a cumpăra respectiva locuinţă. Sunt doar cereri depuse la momentul respectiv; noi bănuim că dânşii au vrut doar să vadă care ar fi condiţiile de cumpărare şi preţul, însă nu au venit să mai depună alte cereri pentru achiziţionare. Unele dintre persoanele interesate vor să cumpere cu banii jos, altele cu plata în rate, fiecare cum poate. Preţurile variază în funcţie de suprafeţele pe care le au şi de vechimea unităţilor de locuit”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public SA, societate subordonată Primăriei Târgu-Jiu.
Valoarea de înlocuire pe metru pătrat, în vigoare, este de 1.691,29 lei/mp inclusiv TVA şi a fost stabilită prin Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nr. 373/2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 568, din 29 iulie 2015. Pentru stabilirea preţului final de vânzare a locuinţei, la valoarea de înlocuire pe metru pătrat se adaugă comisionul de până la 1% al unităţii prin care se efectuează vânzarea, pentru acoperirea cheltuielilor de publicitate imobiliară efectuate de către primării, care, de altfel, au competenţele legale în stabilirea preţului şi în vânzarea locuinţelor către chiriaşi.
În prezent, în Târgu-Jiu există peste 400 de chiriaşi în toate cele 15 blocuri de locuinţe de tip ANL construite. “Avem 15 blocuri ANL în Târgu-Jiu: pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu – 25 locuinţe, două blocuri pe strada Hidrocentralei cu 50 de locuinţe în total, un bloc cu 25 de locuinţe pe strada Săvineşti, pe Aleea Teilor un bloc cu 25 locuinţe, pe Aleea Plopilor avem trei blocuri a câte 25 de locuinţe fiecare, pe Aleea Lucian Blaga avem două blocuri de tip ANL a câte 40 de locuinţe fiecare, pe Lt. Col. D. Petrescu avem trei blocuri a câte 25 de locuinţe, pe strada Nichita Stănescu sunt două blocuri a câte 40 de locuinţe”, a precizat Lavinia Petriţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here