7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătății

674

Ziua Mondială a Sănătății este marcată anual pe data de 7 aprilie.

Anul acesta, ca răspuns la provocările reprezentate de conflicte, criza climatică și consecințele negative ale acestora asupra stării de sănătate, Ziua Mondială a Sănătății are ca temă „Sănătatea mea, dreptul meu”.

Vineri, 5 aprilie 2024, în sala de ședințe de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, sediul administrativ, a fost organizată o întâlnire la care au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj, Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj, Direcției de Sănătate Publică Gorj, Colegiului Medicilor Gorj, medici și asistenți medicali din cadrul unității medicale. În sală au fost prezenți și reprezentanți ai Federației Sanitas România – filiala Gorj și ai Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Gorj.

„Tema de anul acesta a Zilei Mondiale a Sănătății este «Sănătatea mea, dreptul meu». Și la nivelul spitalului nostru sunt oferite servicii medicale de calitate, iar personalul medical este în slujba pacientului. Suntem în sală și medici și asistenți medicali și tocmai de aceea doresc să exprim, încă o dată, recunoștința și respectul meu față de activitatea cadrelor medicale – medici, asistenți medicali, infirmieri pentru efortul depus în asigurarea asistenței medicale. Cunosc foarte bine munca depusă și realitățile cu care vă confruntați și tocmai de aceea vă mulțumesc. Am încredere în cei care au grijă de sănătatea noastră, în cadrele medicale. Vă urez tuturor La mulți ani!”, a transmis Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

La întâlnire a fost prezentă și Ioana Trușcă, asistent medical cu o vechime de peste 42 de ani în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu: „În urma activității medicale desfășurate, pot să afirm este că sănătatea este bunul nostru cel mai de preț și trebuie să îl prețuim. Atunci când sănătatea ne este dezechilibrată, mergem spre oameni care ne oferă tot sprijinul în ne reface, spre medici, mai ales. Vorbesc în dublă calitate, și de asistent, dar și de pacient. La nivelul spitalului județean am întâlnit medici extraordinari. Profesia de medic este una nobilă și depinde de fiecare persoană cu ce o îmbracă, prima dată cu valoarea umană la care se adaugă instruirea. Procesul de învățare este continuat și după finalizarea școlii. (…) Vă doresc sănătate tuturor!”.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu urează „La mulţi ani!” tuturor cadrelor medicale și profesioniștilor implicați în activitatea medicală!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here