5000 de sarmale pentru vizitatorii Festivalului de la Şişeşti

363

La Festivalul „Oale şi sarmale” de la Şişeşti, organizatorii au pregătit 5000 de sarmale. Programul a cuprins o serbare câmpenească, deschiderea unui târg de ceramică, la care participă meşteri olari din judeţele Mehedinţi, Gorj, Olt, Hunedoara, Sibiu şi Vâlcea, şi un concurs de sarmale. S-au acordat premii celor mai valoroase piese de ceramică şi celor mai gustoase sarmale.

Primarul comunei, Marian Răducan, a accesat fonduri europene pentru organizarea sărbătorii câmpeneşti, manifestarea desfăşurându-se în cadrul proiectului transfrontalier Punte de legătură între comunităţi, în valoare de 290.000 de euro, implementat în colaborare cu Primăria localităţii sârbeşti Mosna
Ediţia a X-a a Festivalului de Ceramică Oltenească şi Tradiţii Populare de la Şişeşti a fost reuşită, de la sărbătoare nelipsind ansamblurile de muzică populară, artişti consacraţi la nivel naţional, dar nici focurile de artificii. A concertat Doina Gorjului din Târgu-Jiu, Danubius din Drobeta Turnu Severin şi Isverna din Baia de Aramă.
Vizitatorii au gustat sarmalele tradiţionale cu ardei iute şi ţuică, după care au urmărit un program folcloric.
Au urcat pe scenă ansamblurile de dans de la Bala, Ponoarele, Şişeşti, Mosna – Serbia, dar şi solişti de muzică populară precum: Anica Ganţu, Luciana Văduva, Angela Magheru, Sanda Argint, Ionela Bădălan, acompaniate de Ansamblul Folcloric „Danubius” al Centrului Cultural „Nichita Stănescu”. Nu au lipsit de la sărbătoarea câmpenească nici Niculina Stoican, Olguţa Berbec şi Petrică Mîţu Stoian, ei concertând pentru public acompaniaţi de Ansamblul „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here