45 de salariați ai Primăriei Motru, băgați în concediu forțat prin dispoziție a primarului

5299

Liderul Sindicatului Liber al Funcționarilor Publici din Primăria Motru, Pavel Tutunaru, spune că a fost obligat prin dispoziție a primarului dată pe 17 martie să intre în concediu de odihnă forțat pe anul trecut. În aceeași situație se află alți 44 de colegi care trebuie să își ia zilele rămase neefectuate din concediul de odihnă pe anul 2019. Liderul de sindicat susține, de asemenea, că aceeași măsură trebuia aplicată și primarului, pentru că nici edilul local nu și-ar fi făcut concediul pe anul trecut. Sindicalistul a declarat, ieri, că va intra în concediu în cele două zile, dar, apoi, va da în judecată autoritatea locală pentru că el nu a făcut cerere de concediu pentru zilele în cauză, dar a fost obligat să le ia. Tutunaru îl acuză pe edilul Gigel Jianu de abuz în serviciu pentru că obligă salariații să își ia concediul, fără o cerere a angajatului, depusă în prealabil.

Sindicatul a câștigat sporul pierdut, la fond
Tutunaru anunță, în acest context, că sindicatul funcționarilor publici ai Primăriei Motru a câștigat, în primă instanță, la fond, și sporul de condiții vătămătoare tăiat la jumătatea anului trecut de edilul local. Mai exact, sporul de 5%, tăiat pe 1 iulie 2019, pentru funcționarii publici și personalul contractual din Primăria Motru a fost câștigat la Judecătoria Târgu-Jiu, instanță de fond. Autoritatea locală are posibilitatea să facă recurs la sentință, dar în același timp trebuie să pregătească banii restanți pentru 184 de salariați. Dintre aceștia, polițiștii locali și salariații creșelor din oraș au avut acest spor până în ianuarie. Dacă se va câștiga definitiv, fiecare angajat trebuie să recupereze 5% din salariu pe cel puțin 10 luni. Liderul de sindicat din primărie anunță că va cere, în instanță, ca aceste sume să fie plătite de persoanele vinovate de tăierea sporului, sumele cerând să fie actualizate la zi, el cerând și cheltuieli de judecată.
A.STOICA

3 COMENTARII

  1. 45 de persoane concediu forțat , pai câți dracu sunteți în primărie ? Pe salarii de 4000-5000 net . Ce munca aveți voi PNL+PSD care nu știți ce este munca ? Sper sa reveniți la salarii normale in Motru gen 1500-2000 net.

  2. Același domn Tutunaru care se ascunde în spatele funcției de lider de sindicat și mai amenință cu un proces.Domnul Tutunaru uită că este angajat și plătit de primărie, adică din banii noștri,atât cât stă la serviciu ( 80% din timp îl stă acasă sau dând târcoale prin oraș) pentru a face ce are în fișa postului. Lider de sindicat este un bonus de care ține cu dinții chiar dacă am înțeles că majoritatea salariaților nu îl mai vor,unii chiar s-au retras din sindicat.Referitor la acel spor de condiții vătămătoare pe care primarul l-a tăiat,domnul Tutunaru îl dă în judecată, dar nu ne spune cât timp din cele 8 ore pentru care este plătit regește lucrează în fața calculatorului sau în condiții grele. Apropo, domnule Tutunaru, pe ce funcție sunteți angajat la primărie și care sunt sarcinile din fișa postului pe care dumneavoastră ar trebui să le îndepliniți pentru salariul pe care îl încasați lunar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here