45 de gorjeni, incluşi în cursurile AJOFM din această lună

638

Două cursuri de formare profesională au fost demarate în luna curentă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 45 de gorjeni urmând să participe la acestea.

Pentru luna iulie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează două cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 45 de persoane: bucătar- 25 de persoane; zidar, pietrar, tencuitor – 20 de persoane. Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr. 1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu. Tot pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 168 de programe de formare profesională pentru 2.809 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum:  lucrător  în  comerţ (248); bucătar (215); agent  de  securitate (177); ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie (125); comunicare în limba engleză (98); lucrător în cultura plantelor (98); inspector (referent) resurse umane (84); infirmieră (80); frizer, coafor, manichiură, pedichiură (76); mecanic auto (73). Judeţele în care, în luna iulie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi,  sunt: Vrancea (210 persoane), Dolj (196 persoane), Dâmboviţa (182 persoane), Braşov (154 persoane), Bucureşti (140 persoane).

Sute de posturi vacante, în Gorj
Potrivit ofertei de locuri de muncă vacante, actualizate zilnic, publicată de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru se caută lucrători pentru circa 250 de joburi. Dintre aceste posturi vacante amintim: agenţi de securitate, agent de vânzări, arhivar, asistent medical generalist, barman, bobinator, coafor, cofetar, confecţioneri în industria textilă, consilier administraţie publică, consilieri juridici, economist, controlor calitate, dulgher restaurator, electricieni, femeie de serviciu, frezori universali, inginer automatist, inginer producţie, inginer sisteme de securitate, îngrijitori animale, îngrijitor spaţii hoteliere, izolatori termici, lăcătuşi mecanici, logistician, lucrători gestionar, măcelar, maiştri, manichiuristă, manipulanţi mărfuri, maşinişti, mecanici utilaje, metodist, montatori, muncitori necalificaţi, operatori la maşini-unelte, ospătari, paznic, presator mase plastice, programator, responsabil de mediu, şoferi autocamioane, spălători vehicule, stivuitorişti, strungari universali, sudori, tâmplar universal, tehnicieni, tractorist, ucenic, vopsitor industrial, zidar rosar tencuitor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here