41 de gorjeni munceau fără forme legale

464

itm gorj facuta de mineAngajaţii Compartimentului Relaţii de Muncă continuă activitatea săptămânală de verificare a societăţilor care nu respectă prevederile legale de muncă şi folosesc oameni fără a le face contract individual, însă folosindu-se de serviciile acestora la negru.

Astfel, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 97 de controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale. În urma acestora, inspectorii de muncă au depistat un număr de 11 societăţi care utilizau munca la negru şi astfel au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 145.000 de lei. Respectivele societăţi aveau la muncă fără forme legale un număr de 41 de persoane, dintre acestea 13 fiind femei. Toate aceste societăţi amendate aveau ca domenii de activitate comerţul, transporturile şi silvicultura. Şi reprezentanţii Compartimentului Sănătate şi Securitate (SSM) în Muncă au efectuat pe parcursul zilelor precedente un număr de 60 de controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. “Compartimentul SSM a verificat modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă în sectoarele industrie şi comerţ. Au fost aplicate un număr de 95 de sancţiuni, în valoare de 23.000 de lei”, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Principalele motive pentru aplicarea sancţiunilor au fost instruirea necorespunzătoare a personalului, neefectuarea controlului medical periodic, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare şi neefectuarea evaluării riscurilor.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here