400 de miliarde de lei vechi, pe modernizări de străzi

402

proiectePrimăria Municipiului Târgu-Jiu a dat startul la două obiective mari de investiţii pentru oraşul lui Brâncuşi. Bazate în mare parte pe fonduri ale Uniunii Europene, lucrările vor debuta chiar de săptămâna viitoare şi se vor încheia anul următor.

 

Conducerea Primăriei Târgu-Jiu a lansat ieri alte două proiecte deosebit de importante pentru dezvoltarea municipiului. Primul se referă la crearea şi modernizare de spaţii publice urbane, zona adiacentă străzii Bicaz, iar al doilea obiectiv este o altă etapă de modernizare a străzilor din municipiu. Conform lui Florin Cârciumaru, edilul municipiului Târgu-Jiu, valoarea ambelor proiecte este de aproape 400 de miliarde de lei vechi, primul implicând costuri de circa 50 de miliarde ROL, iar al doilea, fiind mai complex, va costa aproape 350 de miliarde de lei vechi. „Cel de-al doilea proiect cuprinde modernizarea străzilor din cartierele Panduraşul, Preajba, Narciselor, Tismana, precum şi a unor tronsoane din Calea Bucureşti şi Calea Severinului. Lucrările în cazul ambelor obiective vor începe chiar de săptămâna viitoare”, a declarat primarul.

Lucrări la străzi, trotuare şi canalizări

Conform lui Marius Bănică, directorul Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj, societate parte în consorţiul care se va ocupa de ducerea la capăt a celor două proiecte atât de valoroase, în cazul primului obiectiv se va lucra la alimentarea cu apă, a canalizărilor pluviale şi menajere, refacerea străzilor şi a trotuarelor, atât în zona străzii Bicaz, cât şi pe strada Hidrocentralei. „În cazul străzii Bicaz, lucrările vor fi finalizate în luna octombrie a acestui an, iar la Hidreocentralei, o lună mai târziu”, a precizat Bănică.

Totodată, practic, lucrările la cel de-al doilea obiectiv vor începe tot din zona Bicaz şi vor cuprinde modernizări ale străzilor din cartierele mai sus amintite.

Marius Bănică a mai spus că lucrările la Calea Severinului se vor încheia în luna septembrie, cele din cartierul Preajba vor debuta în septembrie şi se vor finaliza în decembrie, lucrările cuprinzând modernizarea infrastructurii rutiere, a canalizării pluviale cu rigolă carosabilă, realizarea de trotuare.

Aceleaşi lucrări se vor realiza şi în cartierul Panduraşul, vor începe în februarie 2012 şi se vor încheia în luna mai a aceluiaşi an. Acest proiect major mai cuprinde şi realizarea de lucrări de canalizare pluvială de suprafaţă, infrastructură rutieră, trotuare în cartierul Tismana, Calea Severinului şi cartierul Narciselor. Conform primarului Florin Cârciumaru, prin acest proiect se vor moderniza 14,450 de kilometri de străzi din municipiul Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here