40 pe 8 locuri! – Afişajul electoral aşază candidaţii la parlamentarele din Gorj la linia de start

424

Candidaţii la alegerile parlamentare din judeţul Gorj, 40 la număr, au luat la ora 0.00 startul în cursa pentru un fotoliu de deputat sau senator. Totul a început cu lipirea unui afiş electoral în Colegiul unde candidaţii se confruntă pentru un mandat. Fiecare şi-a evaluat şansele atât ale lui cât şi a contracandidaţilor, iar unii au tras cu ochiul şi în Colegiile vecine. Concluzia unanimă a fost că bătălia se va da pe câteva Colegii din Gorj, în rest, câştigătorii fiind deja cunoscuţi de pe acum.

Însoţiţi de membri echipelor de campanie, candidaţii la alegerile parlamentare din Gorj au luat cu asalt joi noaptea spaţiile de afişaj electoral puse la dispoziţie de autorităţile locale. Reprezentanţii USL au anunţat încă de joi că o echipă numeroasă de campanie va participa la afişajul pentru candidatul pe Colegiul 6 de Deputaţi, Victor Ponta, în centrul municipiului Târgu-Jiu, tinerii din organizaţie fiind cei care apoi vor umple cu afişe restul spaţiilor de afişaj alocate din municipiu. O acţiune similară a anunţat joi că va întreprinde şi candidatul ARD, Nicolae Daviţoiu, alături de un grup de tineri din organizaţie.

Popeangă lipeşte primul afiş în Târgu-Jiu
Vasile Popeangă, candidatul USL pe Colegiul 5 de Deputaţi, a anunţat şi el că va participa la acţiunea de debut a campaniei electorale, participând la lipirea primului său afiş în Colegiul unde a mai câştigat un mandat. Popeangă a menţionat că va fi, iniţial, alături de colegii din USL Gorj la lipirea afişelor electorale cu candidatul Victor Ponta în centrul oraşului după care va merge tot în Târgu-Jiu să participe la acţiunea similară demarată de echipa sa de campanie. Colegiul 5 de Deputaţi cuprinde şi o parte din secţiile arondate municipiului Târgu-Jiu. Restul afişajului electoral în Colegiul 5 se va întreprinde apoi în zilele următoare. Popeangă a menţionat că se aşteaptă la o camanie liniştită, civilizată dar pe locuri şi cu atacuri. “Totul depinde de competitori. Unii vor juca curat, alţii murdar. Mă aştept la o campanie civilizată în mare, dar vor fi şi atacuri. Eu voi face o campanie bazată pe proiecte, pe discuţii cu cetăţenii şi cu autorităţile din Colegiul unde candidez”, a menţionat parlamentarul USL.

Iriza, Kraibani şi Weber, în Colegii
Şi restul candidaţilor USL Gorj vor participa la lipirea primului lor afiş în Colegiul lor asta abia după ce vor participa la acţiunea din centrul municipiului. Senatorul Toni Greblă, candidat pe Colegiul 2 de Senat va participa şi el la acţiune, iar în ce priveşte afişajul în Colegiu acesta a transmis deja afişele electorale şi bannerele în localităţile arondate acestuia. De altfel, parlamentarul a avut deja numeroase întâlniri tehnice cu primarii şi consilierii locali din judeţ, tocmai pentru a stabili toate detaliile cu privire la campania electorală ce a început de vineri. Greblă s-a întâlnit astfel cu primarii din Rovinari, Băleşti, Drăguţeşti şi Dăneşti, dar şi cu cei din Crasna, Polovragi, Bumbeşti-Piţic, Baia de Fier, Novaci şi Plopşoru. Discuţii s-au purtat cu toţi parlamentarii din Colegiu 3, asta alături de candidatul USL, Scarlat Iriza.

Afişe în Colegii şi pentru candidaţii ARD
Candidaţii ARD Gorj la parlamentare se aşteaptă şi ei la o campanie liniştită dar şi cu anumite turbulenţe, deoarece bătălia electorală pe anumite colegii va fi dură. Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj, a declarat de altfel, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în opinia sa, UDMR-ul va strânge doar voturi din Gorj pentru a le contabiliza la nivel central, PRM-ul va încerca să treacă pragul de 5%, bătălia urmând să se dea între ARD şi USL. În ce priveşte afişajul electoral, Ruşeţ a anunţat că îşi va amplasa primul afiş în Colegiul 1 de Senat, la fel ca şi colegii săi, Dan Vâlceanu şi Ion Cupă care îşi vor începe campania electorală, la fel, la orele 0.00 în Colegiile lor.

40 la Gorj, 452 la nivel naţional
Candidaţii la alegerile parlamentare intră de vineri, la ora 24,00, oficial, în campania electorală, aceştia având la dispoziţie 30 de zile pentru a convinge alegătorii că merită să-i reprezinte în Legislativ. Campania se va desfăşura până pe 8 decembrie, la ora 7,00, iar cetăţenii cu drept de vot vor fi chemaţi la urne, duminică, 9 decembrie, pentru a-i alege pe cei 452 de parlamentari: 137 senatori şi 315 deputaţi. În campania electorală, candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, cât şi cetăţenii cu drept de vot pot să-şi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei scrise, a mijloacelor electronice şi a celorlalte mijloace de informare în masă. Este interzisă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile militare.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here