4.200 de avize consultative, eliberate de Camera Agricolă Gorj

438

În conformitate cu prevederile Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, Camera Agricolă Judeţeană Gorj eliberează la cerere, avizul consultativ, necesar persoanelor fizice neautorizate pentru eliberarea atestatului de producător agricol.
În acest sens, au fost alocate fiecărui consultant din cadrul CLCA-urilor, un număr de 5-6 comune, unde aceştia s-au deplasat la faţa locului (ferma solicitantului), împreună cu reprezentanţii primăriilor din raza teritorială, pentru a constata şi încheia procesul-verbal asupra produselor ce fac obiectul atestatului de producător şi al carnetului de comercializare, în urma căruia, Camera Agricolă a eliberat avizul consultativ favorabil sau nefavorabil, funcţie de situaţia din teren.
“Numai anul trecut, au fost eliberate un număr de 3.730 de avize consultative pe întreg teritoriul judeţului Gorj. Menţionăm că eliberarea acestui aviz este gratuită şi s-a realizat cu efortul financiar propriu al fiecărui consultant agricol zonal.
În anul curent, până în prezent, s-au eliberat 473 de avize consultative”, a declarat directorul Camerei Agricole Judeţene Gorj, Alin Petrică.
Din cele 473 de avize consultative eliberate în cursul acestui an, cele mai multe au fost pentru producătorii agricoli din următoarele localităţi: Băleşti – 73, Târgu-Jiu – 62, Novaci – 55, Crasna – 26, Baia de Fier – 23, Bumbeşti-Piţic – 18, Schela – 15, Alimpeşti – 14, Polovragi – 13, Stejari – 12.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here