39 de gorjeni îşi vor achiziţiona sisteme de încălzire care utilizează energia regenerabilă

584

 

Până la finele lunii octombrie, cei 39 de gorjeni, care au obţinut finanţare în cadrul Programului Casa Verde, sesiunea 2016, a doua serie, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), sunt aşteptaţi să se prezinte la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj pentru semnarea contractelor.

 

Cei 39 de gorjeni ale căror dosare le-au fost acceptate în Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energia regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, semnează la sediul APM Gorj, în această perioadă, contractele de finanţare nerambursabilă. Aceştia trebuie să se prezinte cu cartea de identitate în original, termenul limită de semnare a contractului fiind 27 octombrie 2017. Dacă beneficiarii gorjeni nu vor respecta acest termen, aceştia vor pierde finanţarea. Durata de execuţie a proiectului este de maximum zece luni de la data intrării în vigoare a contractului de finanţare, termen în care beneficiarul trebuie să depună cererea de decontare.  După semnarea contractului de finanţare şi după finalizarea lucrărilor aferente proiectului, beneficiarul este obligat să facă dovada achitării integrale a serviciilor, produselor, lucrărilor aferente proiectului, odată cu depunerea dosarului de decontare la APM Gorj.  Acest dosar de decontare va conţine următoarele documente: cererea de decontare, contractul de execuţie, în original, factura fiscală/facturile fiscale, în copie (se vor prezenta şi în original, în vederea certificării conformităţii de către personalul agenţiei judeţene pentru protecţia mediului responsabil cu derularea programului), documente privind achitarea integrală a facturilor fiscale prezentate, proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, în original şi extrasul de cont bancar.

Un primar, printre beneficiari
Pe lista publicată de AFM, se regăseşte şi un primar gorjean solicitant al finanţării pe Programul Casa Verde.  Este vorba despre edilul oraşului Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, al cărui dosar a primit o finanţare nerambursabilă de 6.000 de lei pentru montarea de panouri presurizate. Valoarea totală alocată de AFM celor 39 de beneficiari gorjeni ai Programului Casa Verde, sesiunea 2016, a doua serie este de 233.997 de lei, fiecare beneficiar primind o finanţare de 6.000 de lei pentru montarea de panouri presurizate. Fericiţii beneficiari sunt din mai multe zone ale judeţului precum: Târgu-Cărbuneşti, Tismana, Motru, Târgu-Jiu, Cătunele, Mătăsari, Bumbeşti Jiu, Muşeteşti, Padeş, Drăguţeşti, Băleşti, Glogova, Ţicleni şi Cruşeţ.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here