360 de elevi şi studenţi, consiliaţi în carieră

481

Conferinţa de deschidere a proiectului, „Primii paşi în carieră”, finanţat din Fondul Social European prin Programul  Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 a avut loc, ieri, la sediul Muzeului Judeţean Gorj.

Proiectul „Primii paşi în cariera” este realizat în cadrul Axei Prioritare 2 „Corelarea învăţării pe parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul Major de Intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă” şi are o durată de implementare de 18 luni. Este implementat de către Asociaţia Psihologilor Gorjeni, în parteneriat cu S.C. PAIDEA SRL şi S.C. TDS ORSTA PROD SRL.
Potrivit reprezentanţilor proiectului, obiectivul general constă în dezvoltarea aptitudinilor de muncă a 360 de elevi şi studenţi aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la viaţa activă, îmbunătăţirea inserţiei acestora pe piaţa muncii prin intermediul unor activităţi de consiliere în carieră cu caracter inovator, care se vor concentra asupra creşterii relevanţei rezultatelor învăţării dobândite la locul de muncă şi, implicit, creşterea şanselor de ocupare ale elevilor şi studenţilor, activităţi care vor determina şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor de orientare şi consiliere profesională.
Dezvoltarea activităţilor de consiliere în carieră, adresate elevilor şi studenţilor, se va realiza prin înfiinţarea a două centre de consiliere, în localitatea Târgu-Jiu. Activităţile din cadrul lor vor fi susţinute de consilieri, specializaţi în informare şi consiliere, orientare în carieră şi creşterea încrederii în sine, acoperind cele mai importante servicii adresate acestei categorii de persoane.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here