35 de echipaje din țară, la Cupa Municipiului Târgu-Jiu la Rallycross

557

În acest weekend, la Târgu-Jiu, în localitatea componentă Preajba, se va organiza cea de-a șasea etapă a Campionatului Național de Rallycross, evenimentul fiind intitulat Cupa Municipiului Târgu Jiu la Rallycross, desfășurându-se sub patronajul ACS Raideri Târgu-Jiu.

”Sunt extrem de încântat că am putut fi parteneri în acest proiect. Aşa cum ştiţi pe proiectele pe care le-am demarat la începutul acestui an, şi Asociaţia dumnealor a primit o anumită finanţare. Este cea de-a şasea ediţie a Campionatului Naţional de Rallycross. Mă bucur că se organizează în continuare la Târgu-Jiu. Am acordat tot sprijinul necesar pentru a se putea organiza această etapă în condiţii foarte bune. Din discuţiile pe care le-am avut înainte sper ca această colaborare să continue şi în anii viitori şi, mai mult decât atât, să găsim o soluţie ca pentru aceste maşini care au fost concepute şi gândite, buggy, la Târgu- Jiu, poate la un moment dat să găsim un circuit unde să putem organiza permanent pentru cetăţenii municipiului Târgu Jiu un astfel de traseu; e adevărat, nu de nivelul unui campionat naţional, ci poate un traseu ceva mai redus ca dimensiuni, dar la care să poată participa în general cetăţenii din Târgu-Jiu. Le acordăm în continuare tot sprijinul”, a declarat edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

La start se vor alinia circa 35 de echipaje din țară, opt fiind de la clubul ACS Raideri Târgu- Jiu. ”Este o competiţie de automobilism. Deja a devenit foarte cunoscută pentru municipiul Târgu Jiu, o competiţie ce se desfăşoară pe un circuit pregătit cu macadam, cu o lungime de aproximativ un kilometru în care participă şase maşini în acelaşi timp pe fiecare manşă. Specificul sportului la Târgu-Jiu îl reprezintă autovehiculele tip buggy cu care noi ne mândrim că am pornit acest proiect de la Târgu-Jiu şi am reuşit să îl extindem la nivel naţional şi astfel vom avea la start un număr de minim 35 de echipaje din toată ţara. Este un sport foarte spectaculos din toate punctele de vedere şi cu mare tradiţie la Târgu-Jiu pentru că noi avem aproape 18 ani de când organizăm aceste competiţii, întâi la nivel local, apoi la nivel zonal şi acum la nivel naţional. De la clubul nostru din Târgu-Jiu vor participa 8 echipaje”, a declarat Cristian Dunavățu, vicepreședintele ACS Raideri Târgu-Jiu.

Finala celei de-a șasea etape a Campionatului Național de Rallycross se va încheia cu premii pentru învingători, ce vor consta în cupe, medalii și premii simbolice specifice automobilismului.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here