326 de sentinţe favorabile pentru munca în folosul comunităţii

610

Anual, Judecătoria Târgu-Jiu emite zeci de sentinţe pentru târgujienii care nu şi-au plătit amenzile, sentinţe prin care s-a dispus efectuarea de ore de muncă în folosul comunităţii. În ultimii ani, duse la capăt şi puse în aplicare au fost doar 88 de sentinţe. În prezent, peste 320 de astfel de dosare sunt în lucru în cadrul Direcţiei Publice de Venituri (DPV) Târgu-Jiu, iar 88 de târgujieni au pus în aplicare în totalitate aceste sentinţe, efectuându-şi numărul aferent de ore de muncă în folosul comunităţii. Acest lucru a fost făcut public de către Mariana Budulan, şefa DPV Târgu-Jiu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute, ieri, la sediul Primăriei Târgu-Jiu.
“În ceea ce priveşte munca în folosul comunităţii, pot spune că erau 326 de dosare întocmite în care s-au pronunţat sentinţe şi avem doar 88 de persoane care au şi executat munca şi cărora li s-au scăzut debitele”, a declarat şefa DPV Târgu-Jiu.
Cei care sunt condamnaţi pentru a presta activităţi în folosul comunităţii o pot face, în domeniile de salubritate, confecţii metalice, întreţinere parcuri şi zone verzi, reparaţii şi întreţinere de străzi. Cei ale căror pedepse cu închisoarea sunt transformate în ore de lucru în folosul comunităţii vor fi nevoiţi să măture străzi, să ajute la desfiinţarea depozitelor de gunoaie necontrolate, să repare bănci şi coşuri de gunoi, să planteze flori, să cosească iarba, să se implice în decolmatarea şanţurilor şi a rigolelor, să monteze pavele şi borduri, să efectueze plombări ale asfalturilor. În cazul în care “inculpaţii” au posibilitatea să execute sancţiunea în fiecare zi lucrătoare, vor executa opt ore de muncă pe zi. De altfel, în cazul contravenientului care este înscris la o unitate de învăţământ sau lucrează, el va executa între una şi trei ore de muncă pe zi în folosul comunităţii pe parcursul zilelor lucrătoare, sau 6 – 8 ore în cele nelucrătoare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here